Direct naar de content
icon search white
4 maart 2021 - Blogs

Vooruitdenken in mijn nieuwe rol

In deze blog vertelt Engelbert Wijnhoven meer over zijn nieuwe rol als Manager Grote Gemeenten. Binnen deze rol gaat hij ook als programmamanager voor gemeente Amsterdam aan de slag. Een mooie nieuwe stap met de focus op innovatie, wat wij ook wel de V van Vooruitdenken noemen. Lees snel verder!

Onze nieuwe klant: gemeente Amsterdam

En wat zijn we trots! In september 2020 ontvingen wij van gemeente Amsterdam de aanbestedingsleidraad 'vervangen burgerzaken oplossing'. In februari 2021 werden de handtekeningen gezet onder het contract. De grootste gemeente van Nederland vroeg in haar leidraad om een nieuwe oplossing die zoveel mogelijk ingericht moet zijn op het (steeds) verder verbeteren van de digitale dienstverlening aan de Amsterdammer; burgers, bedrijven en instellingen. Ook vroegen ze om een applicatie die mee migreert naar toekomstige ontwikkelingen in het kader van de BRP. Dit jaar zal ik aan het roer staan om dit project in goede banen te leiden als programmamanager voor de implementatie van iBurgerzaken. Daarna volgt de optimalisatiefase en vervolgens de innovatiefase waarbij vooruitdenken centraal staat.  

Verbeteren, Verrijken en Vooruitdenken (VVV)

In 2019 vierden we tijdens #GPSC19 een belangrijke mijlpaal: het 5-jarig jubileum van iBurgerzaken. Nu de applicatie in de volle breedte is ontwikkeld, is het tijd voor onze vernieuwde positionering: VVV voor iBurgerzaken. Tijdens het iBurgerzaken digitaal eindejaarsevent eind vorig jaar maakte we deze positionering bekend (bekijk de korte video hier terug). Met Verbeteren, Verrijken én Vooruitdenken als middelpunt. Het geeft ons sturing om iBurgerzaken verder vorm te geven én jullie wensen en behoeften daarin centraal te stellen.  

Mijn collega Sanne van der Zanden schreef onlangs een blog over haar nieuwe functie als Product Manager met de focus op het Verbeteren en Verrijken van iBurgerzaken. Samen met Jesse Holterman (Unit Manager Grote Gemeenten) en Dylan Kusters (Innovatiemanager) ga ik als Manager Grote Gemeenten in 2021 meer focus leggen op de 3e V van onze iBurgerzaken propositie, namelijk de V van Vooruitdenken. 

Grote gemeenten (Jesse, Engelbert & Dylan).png
Team Vooruitdenken

Focus op Vooruitdenken 

Onze development afdeling blijft 50% focus houden op de 1e V, namelijk het verbeteren van de bestaande modules van iBurgerzaken. De 2e V, 25% van development, gaat zich focussen op het verrijken van de applicatie. Dit zijn bijvoorbeeld integraties met andere systemen die een plek hebben gekregen op de roadmap, zoals een integratie met een zaaksysteem, terugmeldvoorziening 2.0 of een koppeling met een betaalsysteem. De derde V, 25% van development, gaat zich bezig houden met het vooruitdenken.

Vooruitdenken is een heel belangrijk speerpunt voor de komende jaren. Ik probeer hierin antwoorden te zoeken op vragen zoals:

  • Wat is de toekomst van iBurgerzaken in de wereld met veel digitale veranderingen?
  • Welke ontwikkelingen komen op ons af op het gebied van Common Ground en open source? 
  • Welke integraties met andere domeinen kunnen burgerzaken processen verbeteren? Denk hierbij aan notarissen die eenvoudiger informatie kunnen opvragen uit burgerzakensysteem of burgers die naast een verhuizing doorgeven ook meteen de bijbehorende parkeervergunning aanvragen.
VVV blog engelbert maart 2021.png

Neem gerust contact met mij op

Heb je naar aanleiding van mijn blog nog vragen of opmerkingen? Of heb je input voor mijn komende blog? Waar zou jij meer over willen weten? Ik hoor het graag! Neem dan contact met mij op via: Engelbert.Wijnhoven@PinkRoccade.nl

PS. houd ook zeker de komende nieuwsbrieven in de gaten, hierin vertellen o.a. Jesse en Dylan meer over OPENburgerzaken en de aansluiting op de API gedachte.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Productmanager
Engelbert Wijnhoven