Direct naar de content
icon search white
18 juni 2021 - Blogs

Vertrouwen in de overheid onder hoogspanning

Verdwenen notities, geen actieve herinneringen, achterkamerpolitiek, ruzies, trage coalitievorming, zomaar een greep uit de talloze voorbeelden over recente nieuwsgebeurtenissen die het vertrouwen in de overheid onder druk zetten.

Ook het vertrouwen in de lokale overheid staat onder druk
Maar niet alleen het vertrouwen in de centrale overheid staat onder druk. Ook de lokale overheid verliest het vertrouwen van hun inwoners. Onder een peiling van EenVandaag blijkt het vertrouwen richting ambtenaren 29% te bedragen. 29%.... Dat vind ik echt te laag!

Vertrouwen terugwinnen door transparantie
De trend dat er steeds minder vertrouwen wordt ervaren is al langer zichtbaar. En dit wordt al langer erkend door de politiek. De Wet open overheid stamt zelf al uit 2012 toen Linda Voortman het eerste wetvoorstel inbracht. De Woo beoogt een transparante en actief openbaar makende overheid, zodat we bouwen aan een (lokale) overheid waar iedereen vertrouwen in heeft.

Wij zorgen ervoor dat het niet meer tijd kost!
Transparantie inregelen en uitvoeren van de Woo kost de gemeente meer tijd. Onze insteek is door slimme oplossingen te leveren dat het jullie niet meer tijd gaat kosten! Hoe?
Daarvoor hebben wij per ambitieniveau een plan op maat voor jullie! Ralf Martens, product owner van iOpenbaar, vertelt daar meer over in zijn blog.

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png