Direct naar de content
icon search white
30 maart 2018 - Blogs

Vele herindelingen vragen om topsport

Ondernemen wordt vaak vergeleken met het bedrijven van topsport. Misschien deel jij ook de focus en drive van een topsporter. Maar leven als topsporter, dat klinkt voor velen onmenselijk… Waarom zou je zo ver gaan? Eind 2018 lijken we bij PinkRoccade Publiekszaken geen andere keuze te hebben. Simpelweg omdat we onze gezamenlijke doelen willen behalen. Omdat we ons willen verantwoorden naar onszelf en de maatschappij. De vele herindelingen gaan van ons allemaal vragen om topsport te leveren! En dat vraagt nu al om een goede voorbereiding.

Topsport heeft iets magisch

Zelfs voor wie sport niet zo boeiend vindt, heeft topsport iets magisch. Zeker de Olympische Spelen: sporters trainen jaren en geven alles wat ze hebben om de prestatie van hun leven neer te zetten. Wij toeschouwers pinken een traantje van geluk weg, leven mee met de verliezers, schreeuwen naar de tv en geven volslagen vreemden high fives. Elke 4 jaar weer…

Natuurlijk ben ik niet van elke sport een even groot fan, maar leuk om naar te kijken vind ik de Olympische Spelen vaak wel. Zeker wanneer ik me verplaats in die topsporters: Tot het gaatje gaan, een leven volledig in het teken van topprestaties. Sport boven een sociaal leven plaatsen. Sport boven familie. Niet altijd begrepen worden, maar wel altijd genieten! En zeker als het gewenste resultaat behaald wordt… Hoe geweldig moet dat zijn als die gouden medaille om je nek gehangen wordt?! Om het nog maar niet te hebben over de vele momenten van opperste feestvreugde daarna.

De juiste focus bepaalt het resultaat

Voor een topsporter is focus is voorbereiding cruciaal. Door focus op teveel doelstellingen of op de verkeerde doelstellingen raakt hij immers het overzicht kwijt en mist hij de belangrijke gebeurtenissen. De juiste focus geeft daarentegen meer rust en levert meer kwaliteit.

Zoals het goede topsporters beaamt zijn we focus aan het aanbrengen. Daarom zijn wij nu al aan het voorsorteren op het einde van het jaar, op de enorme piek die komen gaat met veel herindelingen. Dat doen we met een professioneel team dat tevens speciaal voorbereid wordt op deze herindelingen, de topsporters. We werken aan de juiste aanpak, kennis maar willen ook al heel snel de wedstrijdlocaties verkennen om te zorgen dat we daar straks kunnen profiteren van een goede start. Dat biedt namelijk de tijd om eens om ons heen te kijken en achterover te leunen. Wat  zorgt dat we tijdig nieuwe ideeën kunnen bedenken en plannen kunnen maken of bijstellen. Op naar onze belangrijkste wedstrijd van dit jaar! Heerlijk!

 

 

Deel via: