Direct naar de content
icon search white
9 november 2017 - Blogs

Snel de juiste antwoorden bij de (accountants)controle!

Een steeds terugkerend ritueel is het beantwoorden van de vaak lastige vragen van Interne Controle, accountants of beleidsmakers. Het vinden van de antwoorden op deze vragen wordt vaak als lastig, tijdverslindend en stressvol ervaren..

 

Deze frustratie is begrijpelijk maar je kunt er wat aan doen!

 

De oplossing met 80 % minder tijdsinspanning

Vol goede moed ben ik, Mark Stegeman (senior consultant Ruimte en Omgeving), de uitdaging aangegaan om de zorgen vanuit de gemeente grotendeels weg te nemen en de tijdsinspanning voor deze activiteiten significant (>80%) te verminderen. Dat heeft in korte tijd geleid tot de nieuwe succesvolle module Interne Controle Belastingen. Inmiddels voeren al een aantal gemeentes periodieke controles uit om de aansluiting heffing/ inning te tonen aan deelnemers. Het is daarom niet alleen een jaarlijkse controle maar is het continu te gebruiken. Ontzorging en aanzienlijke tijdwinst zijn daarmee een feit geworden voor deze organisaties!

De voordelen voor jouw gemeente:

  • Zekerheid over het juiste overzicht: geen zoektocht meer naar het juiste overzicht of de juiste functie;
  • Tijdsbesparing én grip op de zaak: altijd en direct inzicht in de totale opbrengsten van elke mogelijke combinatie van o.a boekjaar, tijdvak, organisatie, en belastingsoort;
  • Flexibel en schaalbaar: extra standaardrapportages of nieuwe functies zijn makkelijk per gebruiker in te passen in de werkplek en op de juiste plaats te positioneren;
  • Een prettige en soepele samenwerking met bijvoorbeeld Interne Controle.

Hoe wordt dit aangepakt?

We matchen de vragenlijst van de accountant op de oplossingen die wij in onze belastingsuite hebben. Dit kunnen bestaande of nieuwe oplossingen zijn. Recent bleek bovendien dat een aantal managementvragen niet of met grote inspanning beantwoord werd. Actualiteit en volledigheid was hiermee moeilijk of niet aan te tonen. De nieuwe succesvolle module Interne Controle Belastingen biedt hiervoor de oplossing.

Interesse gewekt?

Ik ga graag met je in gesprek voor een vervolg! Mogelijk kunnen we je behoefte invullen met (een gedeelte van) de bestaande mogelijkheden binnen de nieuwe module. Het kan voor jouw gemeente en PinkRoccade Local Government ook interessant zijn om samen nieuwe onderdelen te ontwikkelen waar meer klanten behoefte aan hebben.

 

Mark Stegeman Consultant Ruimte en Omgeving

E mark.stegeman@pinkroccade.nl l M 06 2952 8358

Deel via: