Direct naar de content
icon search white
24 februari 2022 - Blogs

Samen Verder door de ogen van Programmamanager Esther Baron

Begin 2021 lanceerde het team van PinkRoccade Publiekszaken 'Samen Verder'. Dit is totaalpakket aan dienstverlening specifiek afgestemd op de Burgerzakenafdeling. Inmiddels ondersteunen we ruim 60 gemeenten door samen te werken aan concrete doelen en resultaten. En daar zijn we trots op! Een mooi moment om terug te blikken én wat meer te vertellen over de vaste gezichten achter het Samen Verder team. In dit blog daarom aan het woord onze Programmamanager Esther Baron. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Esther Baron, 33 en sinds 2017 werkzaam bij PinkRoccade. Ik ben woonachtig in de stad die Brabant het beste vertegenwoordigt; Den Bosch.
Tijdens het schrijven van dit blog realiseer ik me hoe snel de afgelopen 5 jaar voorbij zijn gevlogen! Deze 5 jaar heb ik ingevuld als Projectmanager, waarin ik me voornamelijk bezig houdt met iBurgerzaken trajecten vanuit aanbestedingen, herindelingen en optimalisatietrajecten. Sinds 2021 is aan dat rijtje toegevoegd: Programmamanager van Samen Verder. 

Mijn rol binnen Samen Verder

Klinkt allemaal mooi zo'n titel als Programmamanager, maar wat doe ik nu écht binnen Samen Verder? Ik noem mezelf maar de verbindende factor tussen klant en de disciplines aan onze kant. Voor zowel klanten als de interne organisatie, ben ik het 1e aanspreekpunt binnen de gehele looptijd van het traject. Op die manier probeer ik vraag en aanbod altijd samen te brengen.

Dit betekent dat ik integraal alle Samen Verder trajecten coördineer, zorg dat de afspraken geborgd/uitgevoerd worden en zicht houdt op voortgang & vastgestelde doelstellingen. Daarnaast begeleid ik het Samen Verder team waarin we structureel werken aan de optimalisering van onze dienstverlening en zoeken naar de juiste invulling die aansluit op de wensen van onze klanten. Een team bestaat natuurlijk nooit op zichzelf en daarin wordt samenwerking van een hoop verschillende collega’s gevraagd om écht meerwaarde te kunnen bieden. We doen het dan ook écht samen, met een enorm leuk & betrokken team.

Hoe zie ik Samen Verder?

‘Ik zie Samen Verder écht als een toevoeging voor gemeenten die in de optimalisatiefase van iBurgerzaken zitten en stappen willen zetten binnen (i)Burgerzaken. Dat zeg ik heel bewust, want het gaat niet alleen om de software en hoe we processen zo optimaal mogelijk kunnen inrichten en aanbieden, maar ook om de algehele afdeling Burgerzaken en wat daar leeft.’

De juiste handvatten voor een optimalisatieslag

Een groot voordeel wat Samen Verder biedt, is een duidelijke visie die we samen vaststellen aan het begin van het traject. Een jaarplanning en concrete doelstellingen zijn daaraan verbonden. Deze worden tussendoor continue gemonitord met de klant en het interne team. Ik geloof erin dat je met Samen Verder een volledig pakket aan middelen en dienstverlening binnenhaalt waarin je van ons mag verwachten dat we je voorzien van advies en de juiste handvatten om een optimalisatieslag te kunnen maken. Een van onze klanten zei me na de kick-off; ‘Dit is precies wat we nodig hadden’. En dat is ook precies hoe ik het zie en waar ik met Samen Verder in geloof.

Neem gerust contact met mij op

Wil je meer weten over de dienstverlening en wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met me op via Esther.Baron@PinkRoccade.nl. Ik help je graag ‘Samen Verder’!

Deel via: