Direct naar de content
icon search white
27 oktober 2017 - Blogs

Samen sterk

Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste en laatste behandelde ik uitgebreid in mijn eerdere blogs. Vandaag sta ik stil bij participeren. Want samen sta je sterk. Samen kom je verder!

Nieuwe inzichten dankzij participeren

‘Samen’ kent veel verschillende vormen. Belangrijk daarbij is het elkaar aanvullen. Bijvoorbeeld door perspectieven uit te wisselen. Maar ook door naar anderen te luisteren en daar je eigen lessen uit te trekken. Of simpelweg doordat anderen je klankbord zijn en daarmee jouw ideeën verhelderen en aanscherpen. Bovendien zoek je in contact met de ander naar de juiste woorden om uit te leggen wat je bedoelt of hebt ervaren. En zo ontstaan ook gaandeweg weer (hernieuwde) inzichten.

De sociale kant van het leren met eerlijke verhalen

Participeren is een milde vorm van leren die gemakkelijk vorm te geven is. Bij ‘participeren’ word je immers gevoed door reacties en ideeën van anderen. Tijdens het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) organiseren we mede daarom 3 rond-de-tafel-gesprekken: één met bestuurders, één met managers en één met medewerkers. Deze tafelgasten delen stuk voor stuk eerlijke verhalen. Hobbels en mislukkingen gaan ze daarbij niet uit de weg.

Neem jij deel aan het Grote Publiekszaken Selfservice Congres?

Door te participeren aan het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) zul je veel (van elkaar) leren. Meer informatie vind je op www.gpsc17.nl. Zo staat daar het programma van vrijdag 17 november, inclusief de tafelgasten en andere sprekers. En is dat ook de plek waar je je direct aanmeldt.

Deel via: