Direct naar de content
icon search white
14 november 2019 - Blogs

Nieuwe technologieën geven nieuwe kansen

Tijdens onze Klantendag stonden we kort stil bij nieuwe technologieën die invloed gaan hebben op onze manier van werken. En als je om je heen kijkt zijn er veel technologische hypes die potentieel een grote impact op onze manier van werken hebben. Maar we kunnen niet op al deze hypes inspelen. Hoe scheiden wij dan ook het kaf van het koren? Welke technologieën gaan van een hype naar een trend? En welke technieken gaan ons helpen om de volgende stap in efficiency en dienstverlening zetten?

RPA lijkt interessant voor zaakgericht werken

RPA staat voor Robotic Process Automation. Tijdens de workshop toekomst bespraken we samen met MVR & Partners de mogelijkheden van het inzetten van robots. Robots die met name het administratieve proces versimpelen en in veel gevallen zelfs overnemen. Komend jaar verwacht ik dan ook dat we bij de eerste klanten gaan experimenteren met het inzetten van RPA. We gaan hiervoor samen met jullie cases uitwerken waarbij we gaan meten of de inspanningen ook lonen. We gaan dus bewijslast verzamelen of RPA een hype of een trend is.

Datagericht werken is zeker geen hype

Data, oftewel Datagericht werken, heeft zeker de toekomst. Data is namelijk de bron. Maar aan data op zich heb je niks. Daarom ben ik ook zo blij dat in december iNzicht voor het zaakgericht werken bij de eerste klanten live gaat. Hiermee gaan we concreet de eerste stappen zetten om van data, inzichtelijke data te maken. Hiermee krijgt data waarde, waarde waarmee wij nieuwe inzichten op doen zodat wij onze keuzes bewuster maken. Next step? Voorspellen… En daar kan de volgende technologische trend AI ons bij helpen. Maar nu ben ik weer te ver in de toekomst aan het kijken. Of toch niet…

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png