Direct naar de content
icon search white
6 augustus 2018 - Blogs

Maak kennis met onze grote familie

Onze overgang van een logge ontwikkelclub naar een innovatieve organisatie is niet ongemerkt gebleven in de markt. Vaak krijg ik de vraag hoe dat – zo snel – kan zijn veranderd? Dan leg ik uit hoe onze organisatie in elkaar zit. En hoe dat bijdraagt aan deze verandering. Maak kennis met onze familie!

Regionale en persoonlijke benadering met wereldwijde kennis

Onze familie en daarmee ons netwerk bestaat niet alleen uit 6 businessunits binnen PinkRoccade Local Government. Of uit de 13 businessunits binnen PinkRoccade, want ook PinkRoccade Healthcare heeft meerdere businessunits (7). Onze familie is zelfs groter dan de 40 Europese organisaties binnen TSS. Want met CSI bestaat onze familie uit de meer dan 400 wereldwijd aangesloten bedrijven!

En het mooiste is dat deze onafhankelijk gestuurde softwarebedrijven allemaal opereren volgens dezelfde CSI-principes. Daardoor kunnen we altijd bij elkaar terecht voor hulp. We kijken bij al deze CSI-organisaties dus de kunst af. Alle deuren staan altijd open voor elkaar. En ondanks dat we allemaal andere verticale markten bedienen, hebben we vandaag of morgen toch allemaal vergelijkbare uitdagingen. En juist dat maakt het mogelijk om voor elke uitdaging snel een goede, bewezen oplossing te vinden binnen onze familie.

We zijn onderdeel van PinkRoccade, TSS en CSI

Laat ik onze familie even voorstellen: PinkRoccade Publiekszaken is één van de 6 businessunits binnen PinkRoccade Local Government. En richt zich met iBurgerzaken op innovatieve oplossingen voor de afdeling Burgerzaken binnen gemeenten. (Sinds 1 januari is PinkRoccade Proces & Services een zelfstandige businessunit, die zich richt op zaakgericht werken in de breedste zin van het woord.)

Daarnaast zijn we onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). Binnen deze organisatie opereren meer dan 40 onafhankelijk gestuurde softwarebedrijven, allemaal in hun eigen verticale markt. Om er 3 bedrijven uit te lichten: PinkRoccade Healthcare biedt software voor een efficiënter zorgproces. NotuBiz biedt software, kennis en ondersteuning om alle fasen van het politieke besluitvormingsproces inzichtelijk te maken. En Magenta MMT, leverancier van toonaangevende software voor vakbekwaamheidsmanagement, E-learning en cursusadministratie.

Vervolgens is TSS op haar beurt weer onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI). Een internationale bedrijf opgericht in 1995 om een ​​portfolio van verticale markt softwarebedrijven samen te stellen die het potentieel hebben om leiders te zijn in hun specifieke markt. Dat doen deze partijen stuk voor stuk met ‘software for life’; software die klanten ondersteunt in het primaire proces, niet alleen nu, maar ook over 20 jaar. CSI is wereldwijd de grootste applicatiebouwer voor specifieke segmenten

Best practices

Er zijn inmiddels al heel veel best practices uitgewerkt en met elkaar gedeeld. En dagelijks komen er nog bij. Dat is een uniek aspect van onze organisatie waar ik al heel veel van heb geleerd. En wat het mogelijk maakt om PinkRoccade Publiekszaken snel aan te kunnen passen. Mede daardoor staan we waar we nu staan: een klantgerichte organisatie die samen met gemeenten continu innovaties ontwikkeld.

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Deel via: