Direct naar de content
icon search white
8 april 2020 - Blogs

Loonkostensubsidie van een afstandje

Op 2 april organiseerden wij een digitale sessie over loonkostensubsidie. Het was de bedoeling dat deze in ‘het echt’ zou zijn. Helaas ging dat nu natuurlijk niet door. Maar dat houdt ons niet tegen! We hielden de sessie gewoon digitaal met onze klanten. 

We werken aan een standaardproces voor loonkostensubsidie

Dit doen we samen met de VNG, De Normaalste zaak en andere ICT-leveranciers. Aanpassingen hebben gevolgen voor de functionaliteit van CiVision Samenlevingszaken. Je kan nu beperkt gegevens kwijt in CiVision Samenlevingszaken. Beperkte gegevens voor de registratie van de aanvragen loonkostensubsidie. We voerden hierover gesprekken met gemeenten en er kwam een preferent proces. Voor ons reden om te kijken naar uitbreiding van de huidige functionaliteit. De uitbreiding zien wij ongeveer zo voor ons:

  • Registratiemogelijkheid voor ziektemeldingen.
  • Registratiemogelijkheid voor arbeidscontracten en banen.
  • Mogelijkheid tot inlezen van het ziektemeldingenbestand van het IB.
  • Signaalfunctie voor mutaties die de hoogte van loonkostensubsidie beïnvloeden met signaallijsten.
  • Automatische berekening en uitbetaling van loonkostensubsidie. Dit is voor vaste en variabele bedragen in een eigen loonkostensubsidierun.
  • Mogelijkheid tot genereren van specificaties na uitbetaling. Dit op basis van de door werkgevers en de VNG vastgestelde standaard.

Tijdens de digitale sessie bespraken wij al deze functionaliteiten

Een mooie manier om in deze tijden toch op de hoogte te blijven! De deelnemers stelden een aantal vragen tijdens de sessie. Deze vragen verzamelden en beantwoordden wij. Wil je deze bekijken? Klik dan hier. Heb je de digitale sessie niet gevolgd? En wil je hem graag zien? Kijk hem dan snel hier terug! Klinkt de functionaliteit interessant? Neem dan contact op!

 

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken