Direct naar de content
icon search white
16 februari 2024 - Blogs

iBurgerzaken bestaat 10 jaar

Op 24 juni 2024 bestaat iBurgerzaken precies 10 jaar. Op 24 juni 2014 vloog gemeente Waalwijk als allereerste gemeente uit de startblokken met het gebruik van iBurgerzaken. Eén woord staat daar voor ons tot op de dag van vandaag centraal: TROTS! Niet alleen zijn we nu, 10 jaar verder, trots op hoe iBurgerzaken vanaf het begin volledig in samenwerking met jullie is ontwikkeld, maar we zijn ook trots op alle 175 gemeenten die nu dagelijks gebruikmaken van iBurgerzaken en kiezen voor een efficiënte en moderne dienstverlening aan hun inwoners.

Blije burgers, medewerkers én ketenpartners

Vanaf dag één hebben wij al een duidelijke en gefundeerde visie: blije burgers en blije medewerkers. Die blije burger zien we in een inwoner die alle zaken digitaal kan regelen bij de gemeente. Dit noemen we ook de ideale klantreis. De medewerkers krijgen we blij dankzij procesoptimalisatie waar we samen met kwartiermakergemeenten continu over nadenken: een naadloze integratie van de voor- en achterkant van iBurgerzaken, automatische dossieropbouw, automatische controles op basis van wet- en regelgeving en de groene processen. Dit alles voorkomt fouten en bespaart veel tijd, dit noemen we optimale dienstverlening. Vorig jaar voegden we een derde pijler toe aan onze visie, namelijk de blije ketenpartners. Dit zien we terug in OPENburgerzaken, waarmee we iBurgerzaken openstellen naar haar omgeving, volledig ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van Common Ground. Hiermee stimuleren we efficiënt samenwerken in de keten.

Vier samen met ons dit jubileumjaar

Uit gesprekken met jullie merken we dat er steeds meer gebeurt in de wereld van burgerzaken. Ook begrijpen we jullie behoefte aan duidelijkheid, inspiratie en informatie vanuit onze kant, om zo goed in te kunnen spelen op al deze veranderingen. Tijdens dit jubileumjaar blikken we daarom met jullie terug op onze gezamenlijke mijlpalen, staan we stil bij het nu en kijken we vooruit. iBurgerzaken hebben we tenslotte samen gemaakt tot wat het nu is én blijven we samen verbeteren, verrijken en vernieuwen voor de toekomst.

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png