Direct naar de content
icon search white
23 november 2019 - Blogs

Een onschuldig geheim

Een geheim kan onschuldig zijn: een verrassing voor ons 5-jarige jubileum van iBurgerzaken bijvoorbeeld. Voor mij begon het verhaal van #100bestpractices al rond de zomer, niet wetende dat dit de uitkomst zou zijn. Ik kreeg namelijk simpelweg een agendaverzoek van Mat Keijers voor “Ophalen Best Practices”. Dat de afspraak om 8 uur ’s ochtends gepland stond en Mat gewoon op tijd aanwezig was zorgde gek genoeg nog altijd niet voor alarmbellen. Al snel werd echter duidelijk dat het voor Mat super belangrijk was om hier iets héél bijzonders van te maken. En vandaag de dag begrijpen we allemaal waarom…

100 Best practices online en offline

Hopelijk heb je het al eerder meegekregen? In dit jubileumjaar delen we tientallen Best practices rondom iBurgerzaken vanuit uiteenlopende onderwerpen en invalshoeken; co-creatie, selfservice, procesoptimalisatie, communicatie en aansturing. Waarom? Het delen van deze kennis levert sowieso meer op dan het voor onszelf houden. We willen immers samen burgers, bedrijven, instellingen én gemeenten in hun kracht zetten. Om daarmee de gemeentelijke dienstverlening verder te verbeteren.

Het is nu mogelijk om op elk gewenst moment zelf op zoek te gaan naar inspiratie: online en offline. Het online resultaat zag je al eerder deze maand: www.100bestpractices.nl. Een website waar je met meerdere filters en zoekwoorden bekijkt welke Best practice op dat moment bij jouw situatie, jouw vraagstuk past. En afgelopen vrijdag tijdens #GPSC19 brachten we als kers op de taart het magazine iNSPIRATIE.

Magazine.jpg

Ons eigen magazine boordevol iNSPIRATIE

Dat laatste zorgde mij persoonlijk nog wel voor wat extra druk op de ketel… In een magazine staat het immers ‘vast’ terwijl het op een website elk moment aan te passen is. Een magazine gedrukt hebben op vrijdag 22 betekent ook dat een deadline een aantal weken naar voren schuift. Tegelijkertijd waren we nog op zoek naar een leuk cadeautje ter ere van het 5-jarig jubileum van iBurgerzaken. En waren we het er wel over eens dat een magazine meerdere zintuigen prikkelt: Het gevoel van papier in je handen, de geur, het overzicht dat je in één oogopslag hebt…

Het was het waard, wat een trots! Naast dinsdag 24 juni 2014 werd ook vrijdag 22 november 2019 een bijzondere dag voor iBurgerzaken. Hopelijk ontstaat door het delen van Best practices ruimte voor inspiratie waarmee kennis of daadkracht kan worden vermenigvuldigd. Om zo elkaar en de dienstverlening continu te kunnen verrijken, verbinden en versterken. Want de Best practices bevatten stuk voor stuk waardevolle informatie waar je van kunt profiteren. Waarmee je stappen kunt zetten die de gemeentelijke dienstverlening verder verbeteren. We stimuleren je daarom dan ook nu en de komende periode deze praktijkervaringen te lezen, met elkaar te bespreken en in je eigen tempo toe te passen. Laat je inspireren!

Voor de volledigheid: Mocht je het magazine nog niet hebben? Laat het dan aan mij of één van mijn vele net zo trotse collega’s weten. Dan zorgen we dat jij ook je eigen gedrukte exemplaar ontvangt. Tot dat moment kun je uiteraard wel al aan de slag; www.100bestpractices.nl.

P.S. Heb je zelf nog een aanvulling? Deel hem met me zodat jouw Best practice ook op www.100bestpractices.nl komt te staan! En als we dan richting de 200 gaan komt er misschien wel een 2e magazine ;-)

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)