Direct naar de content
icon search white
3 februari 2020 - Blogs

Een nieuwe rol als Innovatiemanager

Voor velen van jullie geen onbekende: Dylan Kusters. Zeven jaar geleden begon hij als stagiair bij PinkRoccade Publiekszaken en heeft inmiddels verschillende rollen mogen bekleden. Bezig zijn met innovaties is altijd een leidraad geweest in zijn carrière hier. In deze blog vertelt hij graag wat over zijn nieuwe rol, die daar naadloos op aansluit!

Wie ben ik?

Mijn naam is Dylan Kusters. Zeven jaar geleden ben ik als stagiair begonnen bij PinkRoccade. Mijn opdracht was het opzetten van de iCommunity: een online platform voor alle gemeenten met iBurgerzaken. Na mijn stage mocht ik officieel beginnen bij PinkRoccade, waar ik inmiddels al verschillende rollen heb mogen bekleden.

Zo ben ik ooit ontwikkelaar geweest van iBurgerzaken. Ik heb mee mogen ontwikkelen aan onder andere iVerblijf & Adres en iOnderzoek. Vervolgens kreeg ik de mooie kans om iVerkiezing samen met klanten te ontwikkelen als Product Champ.

Sinds augustus 2018 heb ik de rol als Product Owner van het ontwikkelteam team Edge op me genomen. Als Product Owner was ik verantwoordelijk voor een aantal nieuwe innovaties. Zo werd iDocumentcreatie, iBrondocumenten, iGeboorte met verloskundige, iVerblijfsobject en iBijhouding bij mij in het team ontwikkeld. Kortom, ik heb mezelf altijd met nieuwe innovaties bezig gehouden.

Mijn nieuwe rol is dan ook Innovatiemanager

Ook dit jaar mag ik mezelf bezighouden met nieuwe innovaties, samen met klanten. Het concept hierbij is wel wat anders dan voorheen. We maken namelijk gebruik van andere resources, zoals inhuur. Op deze manier wil ik samen met klanten gericht projecten aanpakken. Klanten mogen van mij verwachten dat we precies ontwikkelen wat zij vragen en dat ze hier snel mee aan de slag kunnen.

Wat ik van klanten verwacht, is dat zij aangeven wat zij willen dat wij ontwikkelen. Daarnaast vraag ik ook aan hen om mee te investeren in de oplossing. Dit zijn eenmalige kosten. Wijzelf investeren uiteraard ook. Op deze manier wordt het écht een product van ons samen.

In ruil daarvoor krijgen klanten korting op het samen ontwikkelde product, of verdienen ze een deel van de investering terug wanneer het een product is wat andere klanten ook afnemen. Dat bespreken en bepalen we natuurlijk samen!

Mooie projecten om samen verder op te pakken

De eerste projecten waar ik aan denk zijn de doorontwikkeling van iGeboorte+, Risicoprofielen, iBegraafplaats en iGrensgemeenten. Ik weet zeker dat we daar samen iets moois van gaan maken.

‘Mochten jullie aan willen sluiten bij een van deze projecten, schroom dan niet om met mij contact op te nemen. Ik sta te popelen om te beginnen!’

Deel via: