Direct naar de content
icon search white
27 november 2020 - Blogs

Een kijkje in de keuken(s) van iBurgerzaken

Op donderdag 10 december geven we tijdens ons digitale eindejaarsevent een kijkje in onze iBurgerzaken-keuken. Of eigenlijk moet ik zeggen in meerdere keukens, zowel in het plenaire programma als in de 10 break-outsessies. Uiteraard is er daarbij ook ruimte voor de medewerkers van de afdeling Development om hun verhaal te delen. En die kans grijpen ze graag want ze zijn ontzettend trots en geven graag een kijkje in hun keuken. Heb jij de smaak al te pakken? In welke keuken ga jij een kijkje nemen?

Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf uit de keuken

Tijdens het ‘iBurgerzaken digitaal eindejaarsevent 2020’ vertellen ontwikkelaars en testers meer over onze processen. Zo weet jij bijvoorbeeld vanaf 10 december hoe wij omgaan met testen, met kwartiermakers en wat we bij development doen met diverse vragen en opmerkingen van onze klanten… Als je wilt tenminste want als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan uit de keuken!

Van de 10 break-outsessies licht ik er in deze blog 3 uit, in alfabetische volgorde. Inderdaad, de sessies waar ontwikkelaars en testers aan het woord komen om een kijkje in de keuken te geven:

iBijhouding; koken met kwartiermakers

iBijhouding is de applicatie waarmee je op een efficiënte manier persoonslijsten kunt bijhouden (website). Ook deze app is in samenwerking met kwartiermakers ontwikkeld. Frank en Leon laten zien waar we nu staan én waar we heen gaan. Kom je een kijkje in deze keuken nemen? De heren hebben 'Koken met kwartiermakers' op elke sheet een verrassende twist gegeven weet ik vanuit de dry-run.

Proces incidenten & marktsignalen met focus op iVerblijf & Adres

Altijd al willen weten hoe ons proces rondom (het prioriteren van) incidenten, bugs en marktsignalen werkt? In deze break-outsessie gebruiken we de app iVerblijf & Adres om dat toe te lichten. En ja, het is één van de meest gebruikte apps en toch staan er veel marktsignalen en zelfs incidenten en bugs open… In deze keuken kan het dus zeker heet onder de voeten worden…

Softwaretesten

De heren uit ons testgilde laten zien hoe wij kwaliteit borgen met testen. Richard, Martijn en Jelle nemen je mee in de wondere wereld van softwaretesten. Heb jij bijvoorbeeld enig idee welke soorten testen we zoal (geautomatiseerd) uitvoeren en om welke aantallen dat gaat? Een tipje van de sluier lichtte ik eerder al op in mijn blog ‘Kwaliteit is de verantwoordelijkheid van iedereen’. Ik kan je echter beloven dat de heren een flinke slag dieper gaan. Uiteraard belichten ze ook de gebruikerstesten want dat is dé manier om te ontdekken hoe mensen in de praktijk omgaan met iBurgerzaken. Bij dit deel heeft Theo Daniëls van gemeente Helmond een belangrijke rol. Meer dan voldoende reden om een kijkje in deze keuken aan te bevelen…

We ontvangen je graag in onze open keuken

Op donderdag 10 december kiezen we voor een open keuken. We geven echt een kijkje in de keuken en delen heel veel informatie, vanuit meerdere afdelingen. Daarnaast creëren we een (extra) mogelijkheid om contact te hebben met elkaar; we bieden gezelligheid en openheid.

Mijn advies: Als je de hitte niet kunt verdragen blijf dan uit de keuken! Anders zie ik je aanmelding graag verschijnen, als die niet al binnen is. En weet dat je zelf kiest waarover je meer wilt weten; in welke keuken jij een kijkje gaat nemen. 

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)