Direct naar de content
icon search white
14 september 2020 - Blogs

De nieuwe CiVision Middelen/CiVision Innen release komt er weer aan, is jouw platform er klaar voor?

SAP brengt elke week verbeteringen uit op het SAP ERP-platform op het vlak van prestaties, beveiliging, stabiliteit en functionaliteit. Als de updates direct van invloed zijn op het SAP-systeem, bijvoorbeeld voor beveiliging of performance, dan informeren wij onze klanten direct via een Security Note (ST). De overige updates worden door het gecertificeerde SAP expertise team van Financiën & Services het hele jaar door verzameld en gebundeld tot 1 set van software in de Support Package Level, oftewel de SPL-set.

De nieuwe CiVision Middelen/CiVision Innen release vereist de nieuwste SPL-set

1 keer per jaar wordt er door ons ook een nieuwe CiVision Middelen/CiVision Innen release uitgeleverd. In het najaar komt deze weer uit. Deze release vereist de meest actuele SPL-set. Tussendoor worden er nog Support Packages, SP’s, uitgebracht op de meest recente versie. SP’s ontwikkeling en uitlevering stopt dan direct op de oude versie, evenals ondersteuning van de vorige release.

Om optimaal te profiteren van alle verbeteringen op het gebied van prestaties, beveiliging, stabiliteit en functionaliteit van jouw systeem is het dus aan te raden om de laatst vrijgegeven SPL-set te installeren. Zo voorkom je dat er geen nieuwe updates geplaatst kunnen worden voor de CiVision Middelen/CiVision Innen applicaties en waarborg je de kwaliteit en werking ervan.

De meest recente set is de SPL-set april 2020 die je zelf kan installeren of kan laten installeren

Bij vrijgave hebben wij al medegedeeld dat deze installatiekit niet op de gebruikelijke manier via TOPdesk beschikbaar is gesteld. Als jouw gemeente ervoor kiest om zelf de regie te nemen voor de installatie is in TOPdesk wel een aanvraagformulier te vinden. Als wij deze volledig ingevuld terug ontvangen, delen we de installatiekit.

Voor de installatie van de SPL-set is het echter mogelijk dat het operating system, de database of de CiVision Middelen/CiVision Innen software bijgewerkt moet worden voordat gestart kan worden met de installatie. Als jouw gemeente ervoor kiest om ons de installatie te laten doen, voeren wij daarom vooraf altijd een controle uit op het SAP-systeem. Zo ben jij ervan verzekerd dat er geen uitval plaatsvindt.

Om te voorkomen dat je elk jaar opnieuw wordt verrast door de terugkomende installatie is het ook mogelijk om hier een servicecontract voor af te sluiten.

Meer weten?

Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Kyra Vancrayelynghe per e-mail Kyra.Vancrayelynghe@PinkRoccade.nl of telefonisch via 0646091077.

 

Deel via:

‘Samen met mijn collega’s van de afdeling Financiën en Services sta ik voor je klaar om jouw wensen en behoeften vorm te geven en je als gemeente te ondersteunen in deze verandering!’

Kyra Vancrayelynghe, Commercieel medewerker
pinkroccade_Kyra_Vancrayelynghe_185_AS.png