Direct naar de content
icon search white
6 mei 2022 - Onze verhalen

John Rooijakkers: ‘Ik voel me ontzettend thuis bij PinkRoccade Samenlevingszaken’

John is enterprise architect bij Samenlevingszaken. Hij vertaalt onze visie naar oplossingen. In nauwe samenwerking met klanten. Hij stelt zich graag aan je voor.

In mijn vrije tijd ben ik betrokken bij sociale vrijwilligersactiviteiten

Dat doe ik in mijn woonplaats Veldhoven en in mijn buurt. Daar woon ik met mijn vrouw en hondje. We hebben 2 dochters, die inmiddels zelfstandig wonen. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Mijn hobby’s zijn reizen (nieuwe landen en culturen ontdekken), lezen en films kijken, fietsen en wandelen.John Rooijakkers knuffelt met zijn hondje

Ik begon mijn loopbaan bij de voorloper van PinkRoccade Local Government

Na mijn middelbare school en studie Informatica aan de TU in Eindhoven, ben ik gaan werken bij L+T Informatica. Dit is één van de voorlopers van PinkRoccade Local Government. Al meer dan 30 jaar werk ik in verschillende IT-functies binnen de lokale overheid (gemeenten en waterschappen). Daarbij heb ik gewerkt binnen meerdere domeinen zoals Informatievoorziening, Belastingen, Publiekszaken en Documentaire informatievoorziening. De laatste 7 jaar werk ik in het mooie Sociaal domein.

In de functie van enterprise architect vertaal ik visie naar oplossingen

De afgelopen jaren heb ik de functies van Enterprise architect gecombineerd met die van Productowner of Productmanager. De functie van Enterprise architect past het beste bij me. Omdat ik daarin als “spin in het web” en met “de poten in de modder” samenwerk met klanten en interne stakeholders. Ik vertaal de visie op het informatiebeleid naar realistische oplossingen binnen een architectuur voor de toekomst. Met een concrete strategie om deze te implementeren. Op dit moment stuur ik ons moderniseringsprogramma voor het sociaal domein inhoudelijk aan. Hierin integreren en moderniseren we onze producten en diensten en implementeren deze gefaseerd voor bestaande en nieuwe klanten.

Ook als je privé wat extra hulp kan gebruiken, staan collega’s voor je klaar

Ik voel me ontzettend thuis binnen onze unit Samenlevingszaken. Dit komt doordat iedereen betrokken is bij het sociaal domein en wil bijdragen aan de hulpbehoevenden in onze maatschappij. In mijn functie heb ik veel vrijheid om de afgesproken doelstellingen te realiseren. Daarnaast hebben we een MT dat open staat voor meningen en ideeën. En collega’s die altijd bereid zijn te helpen. Dit laatste geldt niet alleen voor vakinhoudelijke zaken, maar zeker ook als je in werk of privé wat extra hulp kan gebruiken. Het is een topteam waarin ik nog lang mijn bijdrage aan wil leveren.

Ik wil verder samenwerken met onze klanten voor optimale ondersteuning van inwoners

Voor de toekomst wil ik graag samen met onze klanten blijven werken aan de optimale informatievoorziening en ondersteuning van burgers en medewerkers binnen het sociaal domein. Dit gaat hand in hand met nieuwe wetgeving (bv Inburgering en WAMS), landelijke ontwikkelingen zoals Common Ground en samenwerking met andere ketenpartners. Op persoonlijk vlak hoop ik in goede gezondheid nog veel van de wereld te zien en bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid binnen mijn directe omgeving.

Deel via: