Direct naar de content
icon search white
30 maart 2021 - Onze verhalen

Even voorstellen, Gerard van der Hoek, Technisch Consultant

Mijn naam is Gerard van der Hoek. Ik ben 67 jaar en woon samen met mijn vrouw en 3 uit Spanje geadopteerde honden in Oosterhout. Mijn grootste hobby kan ik helaas al een tijdje niet meer uitvoeren. Dit omdat we even niet uit eten kunnen. Ik hoop dat dat snel weer gaat komen, want ik ben wel een bourgondisch persoon. Ik ben ook een rustig persoon. Ik maak me niet zo gauw ergens druk over. In mijn werk als technisch consultant heeft dat wel zijn voordeel, want als je in paniek raakt, gaat dat meestal niet zo goed.

Mijn hele carrière speelt zich af in de IT

Ik heb ruim 46 jaar bij Capgemini gewerkt en daarvoor bij de Postcheque- en Girodienst. PinkRoccade is dus pas de derde werkgever in mijn leven. Met het bereiken van de AOW-leeftijd eindigde mijn contract bij Capgemini, maar ik was nog niet klaar om ermee op te houden. Ik heb daarom direct open sollicitaties naar diverse bedrijven gestuurd en zo ben ik op 1 januari 2021 bij PinkRoccade gestart. Ik werk nu 50% op min of meer vaste momenten. Daar ben ik wel flexibel in. Over het algemeen werk ik op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend en donderdag de hele dag.

Ik ben erg nuchter, mij krijg je niet gek

Ik hou er juist van om onder druk te werken. Als er geen druk is, presteer ik ook veel minder. Dit was op de lagere school al zo. Bij rekenen vroeger had je verschillende niveaus: A, B en C. C maakte ik altijd het beste. B en A raffelde ik een beetje af en juist bij de makkelijkste toetsen maakte ik daardoor de meeste fouten.

Ik hou van uitdaging

Met dat C-niveau bezig zijn in het werk, gaat vrijwel vanzelf. Mijn ervaring is dat op het moment dat mensen doorhebben wat je kan, ze je er ook voor vragen. Bij Capgemini was de hoeveelheid werk die ik had, afhankelijk van klanten. Daardoor is het mogelijk om soms even zonder werk te zitten, maar de klanten en de projectleiders wisten mij altijd wel te vinden. In mijn hele carrière heb ik nooit zonder werk gezeten. Ik merk dat mijn collega’s bij PinkRoccade ook doorkrijgen waar ik toe in staat ben en daarmee komen ze steeds vaker vragen of ik even mee wil kijken en ze even wil helpen. Daar krijg ik energie van. Laatst was er bijvoorbeeld een probleem met een systeem dat werd geüpdatet. Het lukte niet meer om hem op te starten en dat vind ik dan leuk om op te lossen.

Bij PinkRoccade zet ik mijn inventiviteit vooral achter de schermen in

Op dit moment heb ik minder contact met klanten dan bij mijn vorige werk. Ik hou me op de achtergrond vooral bezig met het inrichten van monitoring. Dus het zoveel mogelijk automatiseren van de processen om alles in de lucht en up-to-date te houden bij de klanten. En met het proactief signaleren van issues, dus al voordat ze gemeld worden. Hiernaast hou ik me bezig met patchen, nieuwe versies installeren en ook een beetje met nieuwe installaties. Af en toe pak ik wat incidenten op. Het kan daardoor zijn dat je me al eens gesproken hebt of in de toekomst nog gaat spreken. Als er dan onduidelijkheden zijn, wil ik dingen altijd graag uitleggen en kan je me bereiken via gerard.vanderhoek@pinkroccade.nl of 06 1472 9023.

 

Deel via: