Direct naar de content
icon search white
30 juni 2022 - Onze verhalen

Erik Soudant: ‘Ik begon als bijstandsconsulent bij de toenmalige Soos’

Collega Erik Soudant stelt zich aan je voor.

Sinds begin jaren 90 volg ik de Formule 1

Mijn naam is Erik Soudant. Ik ben getrouwd met Ilse en heb 2 kinderen, Pleun en Juul (17 en 13). Onze hond Sjors maakt het gezin compleet. Ik woon in Tilburg, of beter gezegd de Reeshof. Dat is inmiddels een kleine stad op zichzelf.

Ik ben al lang een liefhebber van de Formule 1. Die volg ik al sinds begin jaren 90. Verder houd ik van film en muziek.

Mijn loopbaan startte als bijstandsconsulent

Na mijn middelbare school ben ik aan een studie rechten begonnen en heb die ook afgemaakt. Ik ben vervolgens bij de gemeente Tilburg begonnen als bijstandsconsulent (bij de toenmalige “Soos”). Ik heb daar ongeveer 5 jaar gewerkt. In die tijd verlegde ik geleidelijk mijn focus naar het testen van een applicatie die de gemeente toen zelf ontwikkelde.

Als tester was de periode rond het millennium en de aanloop naar de euro hectisch

Rond het millennium werd Roccade Civility (toen onderdeel van PinkRoccade) mij aanbevolen. Begin 2000 begon ik daar als Consultant Productontwikkeling. Applicaties waar ik me toen mee bezig heb gehouden zijn Globit-VTS, Gunim-GSA en CiVision Uitkeringen. Dat was een erg hectische tijd met het millennium net achter de rug en de aanloop naar de euro.

Ik heb in de periode tot nu een aantal rollen ingevuld. Denk daarbij aan softwaretester, ontwerper en functioneel/technisch applicatiebeheerder.

Mijn huidige rol als applicatiebeheerder is afwisselend

Op dit moment ben ik binnen de unit Samenlevingszaken werkzaam als applicatiebeheerder. Dat betekent in mijn geval onder andere dat ik bezig ben met:

  • het beheer van de diverse omgevingen (ontwikkel -en testomgevingen) die we in gebruik hebben voor de applicatie CiVision Samenlevingszaken. Dit inclusief het onderhoud van de benodigde koppelingen met MakelaarSuite,
  • het aanmaken en uitleveren van de releases van CiVision Samenlevingszaken en alle voorbereidingen die daarvoor nodig zijn,
  • Ondersteuning security activiteiten.

De afwisselende rol maakt mijn werk ook blijvend interessant en uitdagend. Daarnaast moet ik bij een aantal activiteiten zeer secuur werken. Ook dat past erg goed bij mij als persoon.   

Er is altijd een saamhorigheidsgevoel om de klus te klaren

Wat ik kenmerkend vind aan werken bij PinkRoccade Samenlevingszaken is de informele sfeer. Collega’s weten elkaar goed te vinden. Er is altijd een saamhorigheidsgevoel om de klus te klaren. Op gezette tijden kan het binnen onze businessunit ook erg hectisch zijn.

Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden om door te groeien naar andere rollen. Dat kan zijn binnen de businessunit maar ook daarbuiten bij 1 van de andere TSS-bedrijven.

Ik zet me in voor moderne applicatieomgeving voor het Sociaal domein

Dat zie ik als toekomst voor het Sociaal domein. In die omgeving voeren gemeenten hun werkzaamheden uit. Of die werkzaamheden nu te maken hebben met de uitvoering van de Participatiewet, WMO, Jeugdzorg, Onderwijs, Re-integratie etc. Het ziet er voor de medewerker allemaal hetzelfde uit. Uiteraard hebben we het dan over een cloud-omgeving waarin in een stabiele omgeving kan worden gewerkt terwijl wij als softwareleverancier nieuwe en verbeterde functionaliteiten kunnen realiseren. Dat laatste uiteraard in afstemming met de klant/gebruiker.

Deel via: