Direct naar de content
icon search white
Young Professionals

Young Professionals bij gemeente Katwijk

Samenlevingszaken.jpg
Aantal inwoners Katwijk 10.917 CBS, 2017
Aantal Young Professionals 10 PinkRoccade Samenlevingszaken heeft 10 Young Professionals in dienst

Samenlevingszaken heeft veel Young Professionals die gemeenten ondersteunen. Gemeente Katwijk geeft ons het cijfer 8 op het gebied van dienstverlening! Ze delen graag hun ervaringen!

Applicatiebeheer en iWmo

Gemeente Katwijk werkte 2 dagen in de week met een applicatiebeheerder voor onder andere het iWmo berichtenverkeer. Volgens gemeente Katwijk heeft het werken met een Young Professional voordelen. Het grote voordeel is de korte lijntjes met PinkRoccade Samenlevingszaken. “Wanneer wij tegen iets aanliepen konden de Young Professionals altijd snel hulp inschakelen van een professional op kantoor. Dit zorgde voor zowel snelle afhandeling als voor procesverbetering. Ook de frisse blik van de Young Professionals was zeer welkom! Omdat de Young Professionals allemaal hele sterke punten met zich meebrachten konden we in 2 jaar tijd een breed scala aan problemen aanpakken.”

Wat zijn voordelen?

“Vooral de diversiteit van de Young Professionals was erg fijn! Zo hebben we naast hele technische personen, die gemakkelijk ingewikkelde queries konden maken, ook zeer sociale personen over de vloer gehad. Deze konden dan juist weer zorgen voor een verbetering in het klantencontact of door het praten met gebruikers zorgen voor procesverbetering.”

Moeten andere gemeenten ook met een Young Professional werken?

Gemeente Katwijk raadt de Young Professionals aan andere gemeenten aan. “Je krijgt voor een iets lager tarief een zeer gemotiveerde Young Professional die veel taken van je kan overnemen.” Daarnaast werden ook de korte lijntjes met PinkRoccade en de andere kijk op zaken als zeer positief ervaren. “De frisse blik die zij meenemen zorgt veranderingen. Bij ons werden zaken die al jaren op een bepaalde manier gebeurden, op een andere manier aangepakt die echt beter werkt!”

Deel via:

Samenlevingszaken

De transitie van taken is geweest. Je gaat nu aan de slag met de transformatie. Ook ben je als gemeente verantwoordelijk voor de zelfredzaamheid en participatie van de burger. Dit vraagt om een andere kijk en aanpak. Hoe pak jij dit aan?

Samenlevingszaken

Experts

Maak kennis met onze experts