Direct naar de content
icon search white
iParticipatie

SAM _ Kick-off implementatietraject iParticipatie

iSamenleving 3.jpg
Aantal inwoners 35.509 CBS, 2017
Koplopersschap 4 iParticipatie ontwikkelen we samen met 4 koplopers

Vorige week was de start van het implementatietraject bij Stroomopwaarts MVS van iParticipatie! We bezochten koploper Stroomopwaarts MVS en keken samen met de medewerkers naar de verwachtingen van iParticipatie. Zo praatten we over de korte lijnen tussen technische medewerkers van Samenlevingszaken en Stroomopwaarts MVS. Ook brainstormden we over specifieke trainingen met de medewerkers.

Stroomopwaarts MVS aan het woord

We vroegen koploper Stroomopwaarts naar hun motivatie om met iParticipatie te werken: “We gebruiken iParticipatie om onze dienstverlening te verbeteren. Digitaal aanvragen is daar een mooie stap in. Onze kernwaarden zijn inspirerend, toonaangevend en verbindend. Het koploperschap sluit hier helemaal bij aan! We denken vanaf de start na over de ontwikkeling en verwerken onze visie. Dit gaat over hoe je dienstverlening aan klanten vormgeeft in het proces. Klanten leveren minder stukken in en doen dit gewoon vanuit huis. Ook zijn er veel mogelijkheden voor hulp bij indienen als iemand dit zelf moeilijk vindt."

Co-creatie en koploperschap

"Het leukst aan koploperschap is dat je samen ontwikkelt. Hierdoor wordt het product dus echt zoals je het voor ogen hebt. Door met andere gemeenten en Pink samen te ontwikkelen wordt het product echt beter. 1 plus 1 is hier echt 3!
Onmisbaar is naar mijn idee het inloggen met DigiD. Daarmee zorg je voor een veilige omgeving voor het delen van gevoelige persoonlijke informatie.”
Binnenkort gaan we bijeenkomsten op verschillende locaties organiseren en laten we de applicatie testen door medewerkers van Stroomopwaarts MVS. We vertellen snel meer!
Deel via:

Samenlevingszaken

De transitie van taken is geweest. Je gaat nu aan de slag met de transformatie. Ook ben je als gemeente verantwoordelijk voor de zelfredzaamheid en participatie van de burger. Dit vraagt om een andere kijk en aanpak. Hoe pak jij dit aan?

Samenlevingszaken

Experts

Maak kennis met onze experts