Direct naar de content
icon search white
Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Modules/HeroBig.cshtml)
Burgergegevens beschermd 47.340
Veiligheidsrisico verlaagd
BIG compliant 100%

In 2018 heeft de gemeente Zutphen de Security & Health check laten uitvoeren door PinkRoccade. Bewustwording is volgens hen één van de belangrijkste aspecten als het gaat om de beveiliging van je systemen. Dit hebben ze dan ook bereikt met deze dienstverlening.

De eerste stap

Start Security & Health check

Erna van den Brink, applicatiebeheerder CiVision Middelen bij gemeente Zutphen, beheert sinds kort de CiVision applicaties. Met de ingang van haar nieuwe functie besloot zij direct te kijken of deze systemen veilig en in orde zijn bij de gemeente.

De tweede stap

Kijk kritisch naar je eigen processen

Erna van den Brink, Applicatiebeheerder CiVision Middelen bij gemeente Zutphen

‘Met de SAP Security & Health check word je gedwongen om kritisch door je systemen te lopen en te kijken waar aanpassingen nodig zijn. Tijdens de check zijn meteen een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd.’

De derde stap

Bewustwording is een belangrijk aspect

Van den Brink: 'Onze CISO gaf in het opgeleverde rapport aan wat prioriteit had en hij bracht nuances aan. Daarnaast dacht hij actief mee over welke dingen we snel zelf kunnen oplossen.' Waar het ook bij gemeente Zutphen op neer komt is dat bewustwording een belangrijk aspect is bij de Security & Health check. 'Er zijn dingen waar echt wel iets mee moeten. Zo werken we nu bijvoorbeeld meer met meldingen in het systeem en hebben we ook de logging aangezet', zegt Van den Brink.

Lees hieronder de hele case.

Deel via:

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren.

Nederlandse gemeenten moeten de komende jaren fors bezuinigen en meer complexe taken gaan uitvoeren. Tegelijkertijd worden de eisen voor dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen steeds hoger. Herschikking van taken en nieuwe inrichting van de ondersteunende processen zijn onvermijdelijk.

Financiën & Services

Experts

Maak kennis met onze experts