Direct naar de content
icon search white
Gemeente Urk over naar de cloud

We gaan voor koppositie voor een toekomstvaste oplossing

PRL14_0051_uitwerkingbeeld_blauw.jpg
ICT beheerkosten 80% overzichtelijker
Bereikbaarheid 24/7 voor de burgers
Betrouwbaarheid 100% van het systeem

Een jaar geleden maakte Gemeente Urk met een groot aantal kernapplicaties de overstap naar de cloud. De kleine gemeente in Flevoland is daarmee een voorloper in Nederland. Projectleider Meine Hofman is blij met de keuze: “Met eigen medewerkers kunnen we het service- en kwaliteitsniveau dat PinkRoccade Local Government biedt nooit evenaren.”.

Beslissingsfase

Het juiste moment

Meine Hofman, projectleider, gemeente Urk

‘We beseffen al langer dat dit de toekomst is, de vraag was dus niet zozeer óf we zouden kiezen voor werken in de cloud, maar wanneer we zouden overstappen. Er speelden anderhalf jaar geleden een aantal zaken die het proces versneld hebben. Zo liepen een aantal onderhoudscontracten af – iSeries, remote releasemanagement en een uitwijkvoorziening. Ook was een minicomputer aan vervanging toe. Kortom, dit was het uitgelezen moment.’

Waarom?

Naar de cloud

Klantvraag

Burgers eisen 24/7 bereikbaarheid

Beheerskosten

zijn inzichtelijk

Investeren

in hardware niet meer nodig

Laatste fase

Blauwdruk maken

Opgedane ervaringen deelt Hofman graag met andere gemeenten die de cloud willen opzoeken. “Als eerste gemeente hebben we veel kennis en ervaring opgedaan. Leerzaam, maar niet altijd makkelijk. We hebben vooraf in overleg met PinkRoccade besloten om te werken aan een blauwdruk, zodat volgende gemeenten het gemakkelijker hebben bij hun overstap.

Deel via:

Gemeentelijke Informatievoorziening | Kennisgerichte oplossingen

Gemeenten en andere overheidsorganisaties krijgen nieuwe taken en verantwoordelijkheden waardoor nieuwe samenwerkingen met andere gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio's, uitvoeringsorganisaties en andere ketenpartners ontstaan.

Informatievoorziening

Experts

Maak kennis met onze experts