Direct naar de content
icon search white
Slim omgaan met inkoop en financiën: iFinanciën

Forse tijdswinst in het factuurproces voor gemeente Stein

2 november 2017
Smart Finance Financiën & Services
Facturatieproces 80% binnen 2 dagen betaalbaar gesteld
Real time budgetinformatie 24/7 inkijk in toekomstige ontwikkelingen
Tijdsreductie 55% op het gebied van inkoop en crediteurenadministratie

Gemeente Stein is succesvol gemigreerd naar de SAP HANA database. De snelheid en technologie hierachter zijn ongekend. Binnenkort gaat Stein naar S/4HANA, gebaseerd op de allernieuwste SAP technologie.

Het financiële proces vereenvoudigen en tegelijkertijd meer in control raken. Daar geeft iFinanciën invulling aan. Er liggen veel kansen op het gebied van inkoop en de crediteurenadministratie, waaronder 55% tijdsreductie in het factuurproces.

Een goede koers

Tijdig bijsturen

Goed sturing geven kan met actuele cijfers. Om als gemeente een goede koers te kunnen inzetten, is het van wezenlijk belang dat er gegevens zijn die direct laten zien waar het mis dreigt te gaan. Hiermee kan een bestuurder tijdig bijsturen om de doelen daadwerkelijk binnen de gestelde kaders te behalen. Hoe dit kan?

Overbodige processen elimineren

Lean trajecten

Monique Bovens, financieel medewerker Bedrijfsvoering bij de gemeente Stein

‘Binnen de gemeente zijn we bezig om overbodige stappen in onze processen te elimineren. Dit doen we met lean trajecten. Facturen moeten nu nog altijd goedgekeurd worden door onze budgethouders. Zelfs als er al een verplichting is, en de levering conform opgave is.’

Deel via:

Financiën & Services | Efficiënter werken met meer gemak

De financiële afdeling binnen de moderne decentrale overheid heeft steeds meer interne taken en is daarnaast veel tijd kwijt aan het verwerken van gegevens, correcties en controles. Inzet van onze oplossingen maakt een sterke vereenvoudiging van bedrijfsprocessen mogelijk, zodat er efficiënter gewerkt kan worden met meer gemak.

Financiën & Services

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png