Direct naar de content
icon search white
Slim omgaan met inkoop en financiën: Smart Finance

Forse tijdswinst in het factuurproces voor gemeente Stein

2 november 2017
Smart Finance 4.jpg
Facturatieproces 80% binnen 2 dagen betaalbaar gesteld
Real time budgetinformatie 24/7 inkijk in toekomstige ontwikkelingen
Tijdsreductie 55% op het gebied van inkoop en crediteurenadministratie

Gemeente Stein is succesvol gemigreerd naar de SAP HANA database. De snelheid en technologie hierachter zijn ongekend. Binnenkort gaat Stein naar S/4 HANA, gebaseerd op de allernieuwste SAP technologie.

Het financiële proces vereenvoudigen en tegelijkertijd meer in control raken. Daar geeft Smart Finance invulling aan. Er liggen veel kansen op het gebied van inkoop en de crediteurenadministratie, waaronder 55% tijdsreductie in het factuurproces.

Een goede koers

Tijdig bijsturen

Goed sturing geven kan met actuele cijfers. Om als gemeente een goede koers te kunnen inzetten, is het van wezenlijk belang dat er gegevens zijn die direct laten zien waar het mis dreigt te gaan. Hiermee kan een bestuurder tijdig bijsturen om de doelen daadwerkelijk binnen de gestelde kaders te behalen. Hoe dit kan?

Overbodige processen elimineren

Lean trajecten

Monique Bovens, financieel medewerker Bedrijfsvoering bij de gemeente Stein

‘Binnen de gemeente zijn we bezig om overbodige stappen in onze processen te elimineren. Dit doen we met lean trajecten. Facturen moeten nu nog altijd goedgekeurd worden door onze budgethouders. Zelfs als er al een verplichting is, en de levering conform opgave is.’

Lees meer in de case hieronder met gemeente Stein.

Deel via:

Smart Finance

Met Smart Finance is een sterke vereenvoudiging van bedrijfsprocessen mogelijk door processen slimmen neer te zetten op de gebieden budgetbewaking, verplichtingenadministratie, crediteurenadministratie en inkoop.

Smart Finance

Experts

Maak kennis met onze experts