Direct naar de content
icon search white

Laat iedereen actualiseringen doen

computer-1185626_1920.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBijhouding
#184

Met iBijhouding hebben BRP-experts én burgerzakenmedewerkers een krachtige tool in handen waarmee ze op een efficiënte manier persoonslijsten actualiseren en corrigeren. 

Laat iedereen actualiseringen doen

Actualiseringen en correcties in de BRP worden van origine door BRP-specialisten uitgevoerd. Hiervoor is namelijk de nodige vakkennis noodzakelijk. Met de komst van iBijhouding kan eigenlijk elke burgerzakenmedewerker eenvoudige actualiseringen doen zou je kunnen zeggen. Je wordt namelijk stap voor stap door het proces geleid en krijgt op veel plekken automatisch de juiste informatie aangereikt. De controle door de BCM in combinatie met het niet mogen overrulen van een foutmelding geeft nog meer zekerheid (best practice 143).

Enkele voorbeelden van specifieke processen:

  • Het proces 'Actualiseren persoonslijst': gezagsverhouding & reisdocumenten
  • Het proces ‘Registratie huwelijk/partnerschap’ onder iHuwelijk
  • Het proces ‘Registratie overlijden’ onder iOverlijden
gemeente Kapelle

Een veilige leeromgeving

Zowel de ervaren burgerzakenmedewerkers als de groentjes binnen burgerzakenland vinden iBijhouding super werken. De processtappen, ingebouwde waarschuwingen en BCM controle bevorderen de kwaliteit van de mutaties en het zelflerende vermogen van de BRP-specialisten in spé. 

Niek Joosse, medewerker Burgerzaken bij gemeente Kapelle

‘iBijhouding biedt een relatief veilige leeromgeving. Tot je op “BRP Bijwerken” klikt kan je zonder gevaar voor fouten aanpassingen maken. Wil je toch dat een meer ervaren collega even meekijkt? Dan wijs je de zaak met daarin alle documenten toe aan die collega.’

Deel via: