Direct naar de content
icon search white
Vooruitdenken

Waardepapieren integreren in iVerzoek

Momenteel print de gemeente vaak nog een uittreksel op speciaal papier, plaatst er een stempel op en verstuurt deze dan per post. Wanneer dit proces digitaal wordt gedaan, kunnen er veel minuten bespaart worden. Het digitaal delen van gegevens heeft vele voordelen voor zowel de burger, derde partijen en de gemeente zelf. Dit OPENburgerzaken initiatief past binnen de categorie: Ketenpartners.

Waardepapieren integreren in iVerzoek

Met waardepapieren wordt het proces uittreksel BRP van iVerzoek verrijkt met een QR-code functionaliteit. Het voordeel hiervan is dat de uittreksels voortaan niet meer geprint hoeven te worden op speciaal papier, inclusief de stempel van de gemeente. En vervolgens opgestuurd te worden naar de burger of instantie die het aanvraagt. Door de QR-code kan de burger of instantie dit document digitaal downloaden vanaf het portaal én de partij die de gegevens ontvangt kan via de QR-code valideren of het een geldig document van de gemeente is.

Neem gerust contact met mij op

Weer een mooie innovatie die laat zien wat OPENburgerzaken allemaal mogelijk maakt. Ben je benieuwd geworden? Of heb je zelf nieuwe ideeën voor OPENburgerzaken? Ik hoor het graag, stuur gerust een e-mail naar: Dylan.Kusters@PinkRoccade.nl

Deel via: