Direct naar de content
icon search white
Publiekszaken

Vooruitdenken

Op basis van de nieuwste inzichten en technologieën werken wij aan een proactieve dienstverlening. Het gedachtegoed vanuit Common Ground vormt hier een belangrijk uitgangspunt. Dat houdt in dat we de stap vooruit zetten met OPENburgerzaken: hét platform met open data en open verbindingen, waarmee we publiek geld omzetten naar publieke waarde. Ons platform maakt onder andere dienstverlening op basis van levensgebeurtenissen en ketendigitalisering mogelijk. Zo geldt voor al onze gemeenten: eenmalig ontwikkelen, meervoudig gebruik en jarenlang plezier. Aan deze 3e en laatste V besteden we 25% van onze capaciteit.

Met OPENburgerzaken zetten we de stap vooruit

In de moderne wereld is verandering de enige constante, wordt wel eens gezegd. Er zijn altijd mensen die oplossingen weten te vinden voor maatschappelijk relevante uitdagingen. Dat is vooruitgang. En dat doet innovatie. Daarom zetten we een stip aan de horizon. We staan heel bewust stil bij “Waar willen we over 3 of 5 jaar zijn? En waarom? Wat is de toegevoegde waarde van deze innovatie(s)?”. En als we dan zo’n mooie innovatie in het vizier hebben, begint het uitstippelen van een route naar dit einddoel. Zo ontstaat een globale planning inclusief businesscase die is opgesteld met alle stakeholders. Eenmaal onderweg vullen we de details samen verder in. En waar of wanneer het nodig is, actualiseren we deze. We realiseren ons daarbij dat de (Europese) wetgeving en de landelijke overheidsontwikkelingen het tempo bepalen.

OPENburgerzaken kent 4 pijlers

 

Deel via:

Van droom naar werkelijkheid dankzij innovaties

Hoe ziet de wereld van iBurgerzaken en OPENburgerzaken er dan uit over 3 tot 5 jaar? Geen idee, maar we zien wel waar het naartoe beweegt. Dankzij nieuwe inzichten en technologieën is de dienstverlening toe aan vernieuwing. Hieronder lees je meer over onze hele mooie innovaties. Ideeën die we liever nog vandaag dan morgen in het land zouden zetten. En voor de ene innovatie zal dat sneller en makkelijker gaan dan voor de andere...

Proactieve dienstverlening op basis van 4 pijlers

Als burger verwacht je steeds meer een proactieve dienstverlening vanuit jouw gemeente. Met OPENburgerzaken maken we deze proactieve dienstverlening mogelijk. We stellen daarbij data via API's beschikbaar via GitHub om de dienstverlening in de keten en richting de burger mogelijk te maken. De gemaakte API’s verdelen we onder in 4 pijlers:

‘Samen met klanten verantwoordelijk voor nieuwe innovaties!’

Dylan Kusters, Innovatiemanager
PinkRoccade_210831_3857_AS - Copy.png