Direct naar de content
icon search white
Domeingericht archiveren

iArchief

Met het oog op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is het van belang dat je persoonsgegevens verwijdert op het moment dat zij geen rechtmatig gebruikersdoel meer hebben. Weet je dat iBurgerzaken en het Sociaal Domein veel documenten genereert die archiefwaardig moeten worden opgeslagen? Wanneer iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken en iSamenleving niet gekoppeld is aan een documentmanagementsysteem (DMS) is de archivering en daarmee de vernietiging van deze documenten niet geborgd. Met iArchief haal je deze functionaliteit in huis en ben je klaar voor de AVG.

PinkRoccade heeft als expert op het gebied van automatiseringsoplossingen voor de lokale overheid met iArchief (gebaseerd op Alfresco DMS/RMA) een oplossing om documenten uit iBurgerzaken op een simpele manier archiefwaardig op te slaan. Hierdoor wordt het mogelijk om verder invulling te geven bij de optimalisatie van de bedrijfsvoering van jouw organisatie.

De oplossing

Koppelingen tussen applicaties vormen de achilleshiel van ICT-implementaties. Bij de ontwikkeling van iArchief is hiermee rekening gehouden door maximaal aan te sluiten bij de geldende (KING) standaarden zoals StUF Zaken en de recente “Standaard voor Zaakgericht Werken en Documentmanagement” en op basis daarvan een robuuste aansluiting op iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken & iSamenleving te realiseren. Hieronder staat een schematische weergave hoe de aansluiting in praktijk werkt.

 

Jouw voordelen

Met iArchief maak je gebruik van een bewezen oplossing voor het archiefwaardig opslaan van jouw documenten:

  • Automatische archivering en vernietiging van jouw zaak- en documentgegevens uit iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken & iSamenleving.
  • Robuuste oplossing omdat de communicatie tussen iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken & iSamenleving en iArchief op basis van het StUF ZaakDMS koppelvlak plaatsvindt.
  • Ondersteuning van het postkanaal, waarbij poststukken (bijv een verhuizing) leiden tot een zaak in iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken & iSamenleving.
  • Poststukken kun je direct opslaan bij de juiste zaak in iBurgerzaken, Civision Samenlevingszaken & iSamenleving.
  • Oplossing waarmee je voldoet aan de archiefwetgeving en de AVG voorwaarden.
  • Bewezen oplossing, waardoor je binnen drie maanden gebruik kunt maken van de oplossing.
Deel via:

‘Innovatie en samenwerken op basis van vertrouwen en vanuit een lange termijn perspectief. Daar kan je bij mij op rekenen!’

Colin Broers, Salesmanager Proces & Services
Pink_Roccade_Colin_Broers_4215_AS-min.png