Direct naar de content
icon search white
Op locatie

iAcademy training iVerblijfsobject

Ben jij verantwoordelijk voor de BAG-werkzaamheden binnen jouw burgerzaken afdeling en is het noodzakelijk om jouw kennis op te frissen? Tijdens deze iAcademy training hebben we het uitgebreid over iVerblijfsobject. We besteden aandacht aan hoe iVerblijfsobject jou ondersteunt in de (automatische) verwerking van BAG-berichten t.b.v. de BRP. Ook staan we stil bij de werkzaamheden die er nog bij komen kijken, zoals het overzicht “onderhouden BAG-berichten” en eventuele fouten n.a.v. de BCM-run. Lees er hieronder meer over en meld je aan.

Direct aanmelden voor deze sessie

 • 10 september
  10.00 - 14.00
  Locatie volgt, centraal in Nederland

Over iVerblijfsobject

De Basisregistratie Personen (BRP) is dé registratie van persoonsgegevens in Nederland. Het belang van de kwaliteit van de registratie en het belang van de beveiliging van de geregistreerde gegevens zijn groot. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gegevens in de BRP. Wijzigen doorgevoerd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) hebben soms gevolgen voor persoonsgegevens die in de BRP zijn opgenomen. Deze mutaties wil je zo efficiënt mogelijk inlezen en verwerken in de BRP. Daarom ontwikkelden we in 2021 iVerblijfsobject.

Binnen iVerblijfsobject zetten we enkel de voor burgerzaken relevante BAG-berichten direct klaar. Dankzij een koppeling met Digilevering raadplegen we direct de landelijke voorziening; LV-BAG. Bovendien voegen we de BAG-berichten voor je samen in een dossier, per zaak. Daardoor hoeft de gebruiker niet meer elk BAG-bericht zelf te openen en beoordelen. Vervolgens zijn deze zaken vanuit iVerblijfsobject eenvoudig te verwerken in de BRP. Met iVerblijfsobject Extra worden BAG-mutaties waar mogelijk bovendien automatisch overgenomen op de persoonslijst (PL) van inwoners; groene processen.

Dit komt aan bod tijdens de training

Consultant Mathijs deelt tijdens deze training kennis en praktijkervaringen over iVerblijfsobject en het slim verwerken van BAG-berichten. Deze training bouwt hij op met veel ruimte voor (inter)actie want gedurende de dag hebben we het regelmatig over de meldingen die bij gemeenten spelen.

De onderwerpen die aan bod komen:

 • Van BAG-mutatie via BAG-bericht (Digilevering) naar BRP-mutatie;
 • Onderhouden BAG-berichten;
 • BAG-meldingen door de BCM-run;
 • De verschillende processen binnen iVerblijfsobject;
 • De automatische verwerking, de groene processen;
 • Dossiervorming binnen iVerblijfsobject.

De doelgroep van de training

Deze training is geschikt voor BAG- en BRP-specialisten die betrokken zijn bij het verwerken van BAG-berichten en voor applicatiebeheerders burgerzaken. 

De training is op locatie op 10 september

Deze iAcademy training organiseren we op 10 september op een locatie centraal gelegen in Nederland. De training start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Natuurlijk is deze training inclusief lunch.

Elke iAcademy training vindt plaats op locatie. Waarom? Zo zetten we maximaal in op kennisuitwisseling en netwerken. Daarbij kiezen we voor wisselende locaties want de deelnemers komen tenslotte uit het hele land. 

Houd rekening met deze voorwaarden

Heeft jouw gemeente een Samen Verder dienstverleningspakket 2? Dan is deelname inbegrepen voor maximaal 2 personen per gemeente. Geen Samen Verder pakket? Dan betaal je 800 euro. Neem je een collega mee? Dan betaalt deze persoon slechts 275 euro. De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers en biedt ruimte aan maximaal 20 deelnemers.

Na inschrijving ontvang je een e-mailbevestiging. Daarna ontvang je meer details over de training. Wil je je deelname annuleren? Dat kan kosteloos tot 24 uur vooraf door een mail te sturen naar info.publiekszaken@pinkroccade.nl

Neem gerust contact op

Heb je nog vragen over deze training? Mail dan naar: info.publiekszaken@pinkroccade.nl 

Deel via: