Direct naar de content
icon search white
20 juli 2017 - Persberichten

Digitale aanvragen met iParticipatie

WerkSaam Westfriesland, gemeente Leiden en Stroomopwaarts MVS kiezen voor iParticipatie

iParticipatie is een nieuw initiatief dat in samenwerking met 3 koplopers wordt gebouwd. Dit resulteert in betere dienstverlening passend bij je eigen beleid. Meer tijd voor persoonlijke aandacht voor jouw burgers. Burgers zijn direct betrokken bij hun eigen proces en gegevens. Je geeft ze meer regie en jouw burgers krijgen sneller duidelijkheid!

Meer inzicht voor de burgers, efficiënter werken voor de organisatie

Gemeenten en uitvoeringsorganisaties willen burgers steeds meer eigen regie geven. Dat betekent dat je je dienstverlening en processen anders vorm geeft. Met iParticipatie geef je invulling aan deze ambitie binnen het domein Werk & Inkomen. Want als een burger met behulp van vooraf ingevulde gegevens zijn eigen belastingaangifte kan doen, dan moet dat toch ook kunnen voor een aanvraag levensonderhoud? Met een digitale aanvraag kunnen burgers eerder weten of zij in aanmerking komen voor een aanvraag. Bij de aanvraag kan de burger zijn dossier gelijk volledig uploaden. Hierdoor loopt het proces voor de burger sneller en is dezelfde documentatie beschikbaar. Dat maakt het voor de burger transparant. Dit is mogelijk door gebruik te maken van inzichten en technieken die wij allemaal kennen uit ons dagelijks leven. Namelijk digitale aanvragen door middel van apps. Hierdoor worden werkprocessen van de sociale dienst eenvoudiger én direct gericht op de burger. Met iParticipatie maak jij het verschil, voor burger en medewerker!

"Met iParticipatie geven we binnen het domein Werk & Inkomen vorm aan innovatie van het werk- en aanvraagproces. Door burgers meer regie te geven en gebruik te maken van al bekende gegevens, besparen gemeenten en uitvoeringsorganisaties tijd en geld. Middelen die beter in zorgtaken of de begeleiding naar werk gestoken kunnen worden." – Erleyne Brookman, Directeur Samenlevingszaken

Samen verder…

Een innovatie als iParticipatie ontwikkel je natuurlijk niet alleen. Niet als uitvoeringsorganisatie en ook niet als softwareleverancier. Daarom doen we dit samen. Met de hulp van 3 innovatieve organisaties werken we aan de dienstverlening van de toekomst. Wij gaan samen met de koplopers WerkSaam Westfriesland, gemeente Leiden en Stroomopwaarts MVS voor de beste oplossing. Niet alleen voor deze organisaties en hun burgers, maar ook voor uitvoeringsorganisaties en gemeenten die later aansluiten. Want samen komen wij allemaal verder.

“Als innovatieve organisatie is WerkSaam Westfriesland trots en blij om als koploper mee te werken aan iParticipatie. We krijgen eerder en beter zicht op onze cliënten en onze cliënten kunnen daardoor meer zelf en vanuit huis regelen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze innovatieve app bijdraagt aan een transparantere en betere dienstverlening.” - Marjolijn Dölle, Algemeen directeur WerkSaam Westfriesland

De koplopers zijn bekend. Wie volgt?

De koplopers zijn bekend en de officiële start is geweest. Tijd om verder te kijken. Wij gaan samen aan de slag. In de samenwerking zijn ook kwartiermakers nodig! Die houden iedereen op het rechte pad door een spiegel voor te houden. Ben jij de nieuwe kwartiermaker van iParticipatie? Neem dan contact op met PinkRoccade Samenlevingszaken via Info.PRLG@PinkRoccade.nl - +31 (0)88 110 1500.

 

Deel via: