Direct naar de content
icon search white
27 juli 2018 - Nieuws

Zijn jouw applicaties al voorzien van HTTPS beveiliging en éénmalig inloggen voor optimaal gebruikersgemak?

Google maakt een verschuiving door in hun waarschuwingen voor (on)veilige webpagina's. In plaats van een markering als een pagina veilig is, wordt er in de toekomst juist gewaarschuwd voor onveilige pagina's. Google vindt dat HTTPS de norm moet zijn, daarom hanteert Chrome HTTPS voortaan als standaard met Chrome 68. Ook in de gemeentewereld is het onderwerp beveiliging gesprek van de dag, want wat is nu precies de norm voor BIG en ENSIA? Zijn jouw applicaties voorzien van een goede beveiliging met optimaal gebruikersgemak?

Inzicht in de privacyeisen voor jouw gemeente

Jouw gemeente is verantwoordelijk voor veel privacy gevoelige data. Door de toenemende digitalisering is het zorgvuldig omgaan met de informatie en gegevens van burgers, bedrijven en ketenpartners voor gemeenten van groot belang. Uitval van computers of telecommunicatiesystemen, het in ongerede raken van gegevensbestanden of het door onbevoegden kennisnemen dan wel manipuleren van bepaalde gegevens kan ernstige gevolgen hebben voor de continuïteit van de bedrijfsvoering en het primaire proces.

Met de Security & Health check kan jouw gemeente zien of alle eisen van privacy aspecten volgens de BIG-norm kunnen worden aangetoond indien nodig. Bij de maatregelen die wij hebben opgesteld staat een juiste balans tussen beveiliging en gebruiksvriendelijkheid centraal.

Minder tijd kwijt, met maximale beveiliging

Daarnaast kun je jouw gebruikersgemak optimaliseren met SAP Single Sign On. Het is dan mogelijk om met de client (SAP-GUI) en/of met de internet browser aan te melden op de SAP omgeving, zonder dat de gebruikersnaam en het wachtwoord ingegeven hoeven te worden. Daardoor kan de gebruiker dus direct doorklikken naar SAP, zodra er eenmalig is aangemeld op de werkplek.

De SAP Secure Network Communications zorgt ervoor dat de communicatie tussen de SAP-GUI en de SAP omgeving versleuteld is, zodat de security maximaal geborgd is. Met de SAP Secure Sockets Layer wordt de internet browser verbinding tussen de werkplek en de SAP omgeving beveiligd, zodat de communicatie hiertussen van het begin tot het einde veilig is.

Wil jij meer weten over SAP Single Sign On of de Security & Health check?

Neem contact op met Dennis Hoolwerf via Dennis.Hoolwerf@pinkroccade.nl voor meer informatie en/of een offerte.

Deel via: