Direct naar de content
icon search white
17 januari 2019 - Nieuws

Werk maken van visie en droombeeld

Voor jullie werken wij aan soepele en efficiënte financiële processen. Dat doen we met CiVision Middelen en CiVision Innen. We hebben al een mooie doorontwikkeling vanuit de afgelopen jaren en dat doen we ook richting de toekomst. Ik neem jullie graag mee naar het nieuwe jaar. Vertellen wat je doet is belangrijk. Daarom in dit artikel aandacht voor het droombeeld voor Financiën, roadmaps, ‘meten is weten’ en iFinanciën.

Van droom naar werkelijkheid.jpg

Droombeeld Financiën en onze ontwikkeling daar naartoe

Vanuit PinkRoccade denken we vooruit op alle domeinen binnen de gemeente. We hebben werk gemaakt van een integrale aanpak en voor elk domein een droombeeld richting 2025 uitgewerkt. Hiermee geven we antwoord op de vraag hoe wij de toekomst van de gemeentelijke dienstverlening zien. Zowel richting de burger als richting de medewerker. In ons droombeeld zijn (digitale) identiteit, dienstverlening en gegevens de centrale pijlers. Richting de toekomst pakken we door op authenticatieoplossingen, serviceconcepten en datamanagement. Alles gericht op ondersteuning van het financiële proces en het faciliteren van inzicht en sturingsmogelijkheden.

Roadmaps 2019; van droom naar werkelijkheid

De ontwikkeling van ons product bespreken we met het Gebruikersplatform en zetten we neer in de roadmap voor 2019. Het opstellen van roadmaps dwingt ons om goed na te denken over de toekomst. Welke toegevoegde waarde willen we leveren? Waar willen we naartoe over 2, 3 of 5 jaar? Samen zien we de ontwikkelingen en concretiseren we de ontwikkelingen naar onze plannen. Elementen op de roadmap voor 2019 zijn: workflowtoepassingen rondom begroting en facturatie, servicegerichte ondersteuning van invorderingsprocessen en datagedreven inzicht. Minder tijd kwijt zijn aan ambachtelijke processen, meer aandacht voor advisering en vereenvoudigen van besluitvormingsprocessen. Zo gaan we van droom naar werkelijkheid.

Meten is weten en vervolgens: verbeteren

We meten het gebruik van en de procesverbetering bij CiVision Middelen en Innen. Door onderzoek en monitoring zien we dat er soms grote verschillen zijn in het gebruik van onze applicaties en modules door gemeenten. Er zijn flinke verbeteringen te behalen op het gebied van E-facturatie, Workflow en een soepele debiteurenadministratie. Door goede training en het begeleiden bij veranderingen sturen we op het vergroten van de klanttevredenheid binnen ons Customer Care programma.

iFinanciën

Cloud, samenwerking en moderne platformen. Dat zijn belangrijke kernwoorden van de i-lijn van PinkRoccade Local Government. Daarom gaan we aan de slag met iFinanciën. Ook vanuit het Gebruikersplatform is de suggestie gedaan om de i-lijn van PinkRoccade door te trekken naar de financiële softwareproducten. iFinanciën staat helemaal in het teken van nieuwe technologie en integrale samenwerkingen. Alvast een tipje van de sluier: tijdens onze jaarlijkse Gebruikersdag op dinsdag 21 mei vertellen we er alles over.

Met visie aan de slag in 2019

Ik merk dat veel gemeenten het nieuwe jaar aangrijpen om opnieuw te kijken naar hun visie en de toekomstige ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen gaan dan zowel over de maatschappelijke uitdagingen die op gemeenten afkomen, als over de doorvertaling naar organisatieontwikkeling en de door software ondersteunde processen die daarbij horen. Dat is een hele mond vol. Maar: we komen graag bij jullie langs om erover door te praten. Interesse? Neem gerust contact met me op.

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png