Direct naar de content
icon search white
15 februari 2023 - Nieuws

We innoveren voor de Wet Inburgering

Eerder vertelden we je hoe we de module Wet Inburgering in iSamenleving onder de loep namen. We concludeerden waardevolle ontwikkelpunten vanuit de klantgroep. Die hebben tot doel te zorgen voor meer integratie tussen iSamenleving en CiVision Samenlevingszaken. Dit levert meer overzicht in de caseload op. En je registreert alle inburgeringspecifieke registraties in één app. We laten je graag zien hoe de vernieuwde Wet Inburgering-App eruit ziet.

Je vult het klantdossier Inburgering en stuurt dit met 1 druk op de knop door

Dit doe je vanuit het tabblad inburgeringsprofiel in de Wet Inburgering-App binnen iSamenleving. Hier herken je de meeste velden uit CiVision Samenlevingszaken. Je vult de applicatievelden met, waar van toepassing, de bestaande referentietabellen voor inburgering uit CiVision Samenlevingszaken. Door de applicatievelden te vullen en ze op te slaan, verzend je de gegevens automatisch naar CiVision Samenlevingszaken. Zo heb je steeds dezelfde informatie beschikbaar in de front- en backoffice. De doorgestuurde gegevens worden in CiVision Samenlevingszaken op read-only gezet. De consulent bewerkt deze gegevens namelijk alleen nog maar in iSamenleving. Natuurlijk kan de administratie zijn of haar werk voortzetten in de backoffice zoals die gewend is. Vanuit CiVision Samenlevingszaken lever je bijvoorbeeld nog gegevens aan het CBS aan en betaal je jouw aanbieders.

Inburgering schermafbeelding 1 -feb23.png

De overzichtspagina toont de belangrijkste informatie van de inburgeraar

Deze pagina zie je als eerste wanneer je in een casus naar de Wet Inburgering-App toe navigeert. Er moet dan wel een inburgeringsprofiel of checklijst voor de inwoner beschikbaar zijn. In dit overzicht geven we een aantal van de belangrijkste gegevens weer over deze inburgeraar en diens inburgeringsproces. Zo zie je de huidige fase en activiteit waar je in de checklijst bent beland. Ook zie je in één oogopslag welke leerroute deze persoon volgt. Door de sneltoets navigeer je direct naar de juiste plek in de Wet Inburgering App.

Deze informatieset breiden we in de loop van de tijd graag uit met andere relevante gegevens die je in één oogopslag wilt kunnen zien.

Inburgering schermafbeelding 2 -feb23.png

Onderdelen link je vanuit de checklijst Inburgering aan signalen, acties, documenten, analysen of verslagen

Dit doe je binnen het tabblad Checklijsten. Zo leg je per uitgevoerde activiteit in het inburgeringsproces bewijslast vast. Je vindt later ook makkelijk de elementen in de casus terug die aantonen dat je stappen in het inburgeringsproces uitvoerde. Vanuit de activiteiten koppel je een bestaand element. Bestaat deze nog niet? Klik dan op de sneltoets om bijvoorbeeld het verslag meteen aan te maken. De welbekende verslag-overlay opent en bij opslaan koppel je het verslag automatisch aan de activiteit.

Inburgering schermafbeelding 3 -feb23.png

Je wil inburgeringsvoorzieningen kunnen inzetten

Je bent gewend dit door middel van een Verzoek Voorziening te doen. In de nieuwe Wet Inburgering-App ondersteunen we dit nu op een vernieuwde manier. Je zet namelijk rechtstreeks bij de Activiteiten binnen het Inburgeringsprofiel inburgeringsactiviteiten (ofwel voorzieningen) in. Je ziet hier ook het overzicht van andere actuele of historische voorzieningen.

Inburgering schermafbeelding 4 -feb23.png

We zetten nu de puntjes op de i(nburgering)

En werken momenteel hard om het berichtenverkeer tussen iSamenleving en CiVision Samenlevingszaken bij een update van de inburgeringsgegevens goed te laten werken. Hiermee zetten we gelijk stappen die nodig zijn voor een andere nieuwe functionaliteit die in het vooruitschiet ligt: het wijzigen en stoppen van voorzieningen vanuit iSamenleving.

Ben je nieuwsgierig geworden?

We leggen de nieuwe functionaliteiten en de invloed op jouw dienstverlening graag aan je uit. Wil je alles weten over de mogelijkheden? Of heb je een vraag of suggestie? Neem dan contact op Lotte Spekking via lotte.spekking@pinkroccade.nl of Robin Hutten via robin.hutten@pinkroccade.

We vertellen je alles en luisteren goed naar je suggesties.

Deel via: