Direct naar de content
icon search white
24 oktober 2022 - Nieuws

Pak de regie op Inburgering

Al meer dan 65 gemeenten werken succesvol met iSamenleving. Hierin voer je naast Wmo, Jeugd en Werk ook sinds kort activiteiten uit voor Inburgering. We toetsten de functionaliteit de afgelopen periode met gebruikers. Nu lees je meer over de feedback die we kregen en hoe we dit vertalen naar nieuwe functionaliteiten voor Inburgering.

We hoorden 3 belangrijke wensen terug

We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Meer integratie met de backoffice applicatie CiVision Samenlevingszaken
  • Dashboard-functionaliteit over de hele caseload heen
  • 1 overzichtelijk app met daarin alle functionaliteit voor Inburgering

In de praktijk zien we dat de inburgeringsconsulenten echt een ander type medewerker is dan de consulenten voor Wmo en Jeugd. Maar ze hebben wel behoefte aan dezelfde functionaliteit. We hielden de huidige functionaliteit met bovenstaande wensen tegen het licht. Dit deden we samen met klanten. Intern bekeken we hoe we op de wensen op een innovatieve, toekomstbestendige manier konden gaan doorpakken.

En zo werd een nieuwe versie van de Wet Inburgering App geboren

Lotte Spekking vertelde je er al meer over in de releasebespreking en de sessie met de Productgroep van iSamenleving. Het wordt een domeinspecifieke app waarin je als consulent straks meer kan dan voorheen. Je kan in de vernieuwde app onder andere:

  • Gegevens uit het klantdossier Inburgering vullen in iSamenleving en met 1 druk op de knop ook muteren in CiVision Samenlevingszaken
  • De belangrijkste informatie van de inburgeraar bekijk je in een overzichtspagina
  • Onderdelen vanuit de checklijst Inburgering linken aan signalen, acties of documenten
  • Een Verzoek Voorziening voor Inburgering aanmaken

Vanuit de app op de casuspagina werken we ook richting een app op het dashboard toe. Hierin zie je de belangrijkste informatie van je caseload terug. Te vergelijken met de overzichtspagina op de casuspagina. Vanuit hier voer je in de toekomst bulkacties uit.

Ben je nieuwsgierig geworden?

We leggen de nieuwe functionaliteiten en de invloed op jouw dienstverlening graag aan je uit. Extra interessant: eenzelfde soort functionaliteit gaan we ook op korte termijn uitleveren voor het domein Werk. Ook daar vertellen we je graag meer over.

Deel via: