Direct naar de content
icon search white
15 november 2017 - Nieuws

Waardevolle kwartiermakerssessie iFinanciën van start met gemeente Stein en bestuursdienst Ommen-Hardenberg

Op het moment van schrijven staat de volgende kwartiermakerssessie iFinanciën van start met gemeente Stein en bestuursdienst Ommen-Hardenberg samen met de gemeente Stein en Bestuursdienst Ommen-Hardenberg voor de deur. De locatie hiervoor is SAP Nederland in Den Bosch. Het doel van deze sessie is om tot een overeenstemming te komen over het minimum viable product (MVP) document.

Het afgelopen jaar hebben we met de kwartiermakers de scope besproken voor het MVP van iFinanciën van start met gemeente Stein en bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Het minimum viable product (MVP) is een versie van iFinanciën van start met gemeente Stein en bestuursdienst Ommen-Hardenberg, waarmee bepaald wordt of dat product rendabel is. Een MVP komt met zo min mogelijk moeite tot stand, om zoveel mogelijk te leren van gebruikers. Dit doen we door de functionaliteiten te bespreken met de kwartiermakers en door hun wensen en behoeften in kaart te brengen.

Op donderdag 26 oktober zijn we begonnen met de afronding hiervan
De week daarop vond een tweede kwartiermakerssessie plaats. Deze twee sessies waren de eerste sessies waarbij we met beide kwartiermakers gezamenlijk om de figuurlijke tafel zaten. De gemeente Stein reisde af naar ons kantoor en de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg haakte aan via Skype. 

Tijdens deze drie uur durende sessie kwam voornamelijk het onderdeel inkoop aan bod. Samen met de kwartiermakers werd het voorgestelde inkoopproces doorlopen.

Robin Mulder, Application Designer, PinkRoccade Financiën & Services

‘Deze overleggen blijken erg nuttig en leerzaam te zijn, omdat de kwartiermakers de proceskennis vanuit de praktijk hebben. Hierdoor worden cassusen en uitzonderingssituaties ingebracht die we tegen het voorgestelde inkoopproces kunnen houden. Deze vallen vaak buiten het ideale scenario, de happy flow, en vereisen dus weer aanpassing van het MVP-document. Hierdoor wordt het proces dus iedere keer een stukje beter.’

Inmiddels zijn we ook bezig met het realiseren van budgetinfo, een vervanger voor Webpublishing. Tijdens de demo’s en sprint reviews kwam hierop kritische en waardevolle feedback. Naar aanleiding daarvan hebben we al aardig wat aanpassingen doorgevoerd, waaruit blijkt dat dit onderdeel onderbelicht is geweest tijdens de kwartiermakerssessies. Dit is een leerpunt voor ons, wat we nog kunnen aanpassen aan de hand van de demo’s. Deze demo's zijn dus een nuttige toevoeging op de kwartiermakersoverleggen.

Samen verder
Samen met de kwartiermakers komen wij tot een waardevolle oplossing die voldoet aan de wensen van onze klant en een oplossing die inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. Voor meer informatie over iFinanciën van start met gemeente Stein en bestuursdienst Ommen-Hardenberg, neem contact op met Julius Haagh via Julius.Haagh@pinkroccade.nl.

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png