Direct naar de content
icon search white
19 april 2017 - Nieuws

Veiliger werken met webpublishing

Wil je veiliger werken met webpublishing? We hebben drie tips:

  • Stel de webpublishing bestanden beschikbaar via je eigen netwerk en niet direct vanaf de SAP server
  • Voer aanpassingen door en zet het beveiligingsniveau van Internet Explorer op ‘standaard’
  • Werk met single sign-on zodat gebruikers automatisch inloggen via het netwerk

Benaderen van gegevens
Webpublishing genereert in de achtergrondverwerking bestanden die op de SAP server in een directory worden weg geschreven. Wij adviseren je dringend om deze bestanden over te halen naar je eigen netwerk en vanaf die locatie de gegenereerde bestanden aan de webpublishing-gebruikers beschikbaar te stellen.

Op dit moment zijn er nog klanten die de gebruikers van webpublishing direct toegang geven tot de folders op de SAP server; dit is om veiligheidsredenen niet aan te raden. De SAP server zou vanuit een webpublishing gebruiker besmet kunnen raken met virussen of andere incorrecte gegevens.

Ophalen van de gescande documenten
Binnen webpublishing is het mogelijk om op het laagste niveau van de boekingen door te klikken en dan een gescand document op te halen uit de content server.

Om deze functionaliteit te laten werken moet de beveiliging van de Internet Explorer naar een niet gewenst niveau verlaagd worden en er is hier gebruik gemaakt een onveilig Active X component. Dit beveiligingsprobleem is opgelost door ons door de Active X component te vervangen en de manier waarop het gescande document uit SAP opgehaald wordt aan te passen.

SAP wordt nu vanuit webpublishing niet meer met één algemene gebruiker benaderd; iedere gebruiker van webpublishing kan op basis van de gebruiker die hij heeft voor de workflow van inkoopfacturen ook de gescande documenten zichtbaar maken in webpublishing. Ook de eerdere aanpassingen aan de Internet Explorer beveiliging niveau zijn niet meer nodig waardoor de browser nu met de standaard niveaus ook correct werkt.

Wil je deze aanpassing laten uitvoeren?
Neem contact op met ons KOC. 

Single sign-on
Sinds ongeveer een jaar implementeren we bij klanten het zogenaamde single sign-on principe. Hiermee kan je nadat je in het netwerk ingelogd bent, direct doorklikken naar SAP / Civision zonder dat het userid of wachtwoord ingegeven hoeft te worden indien iets uit SAP opgevraagd / geopend wordt.

Dit single sign-on principe kan ook handig zijn wanneer je de gewijzigde vorm van benaderen van de gescande documenten wil implementeren.

Heb je interesse?
Vraag vrijblijvend een offerte via het KOC.

Deel via: