Direct naar de content
icon search white
15 november 2021 - Nieuws

Update co-creatie Workflow Verkoopfacturen

Aan het begin van deze zomer begonnen wij met de ontwikkeling van de Workflow Verkoopfacturen. Of zogezegd: de iDebiteuren module. Met deze module maken we het mogelijk om de input van uitgaande facturen te decentraliseren, deze te controleren en goed te keuren vóór registratie en verzending via het centrale facturatiesysteem Centraal Factureren op iFinanciën. Daarnaast bieden we gebruikers die nog niet op iFinanciën zitten (CMD-CIN) ook een workflow hiervoor. Zij het met iets minder functionaliteit.

Elke 2 weken reviewen we de gemaakte vorderingen met de 5 gemeenten in de co-creatie groep

In deze reviews laten wij zien wat we realiseerden. De gemeenten reageren hier dan op. Dat resulteerde al een aantal malen in aanpassingen van het originele ontwerp. Meestal ging dat om praktische zaken, zoals het invullen van een termijnperiode.

Het invoeren van het ritme maakten we nu bijzonder makkelijk

Dit door de invoer via een scroll-down keuzemenu (zie schermafdruk). Hiermee beperk je de keuze voor de gebruiker tot alleen de geboden mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat je minder snel geneigd bent om fouten te maken. Het hebben van keuze, daar waar mogelijk, is bevorderlijk. Maar teveel keuze leidt weer tot verwarring.

ritme-scroll-down-menu.png

De co-creatie groep hielp ons ook de lay-out van de schermen aan te passen

Een juiste volgorde van invullen helpt het volledig maken van een factuuraanvraag enorm. Maar ook het gebruik van de juiste terminologie draagt bij aan het beter gebruikmaken van de app. Zo hebben we ‘Hoofd- en deeloperatie’ vervangen door ‘Artikelsoort en -code’. En ‘Zakenpartner’ door ‘Debiteur’. Ook de scheiding tussen interne en externe bijlagen is een resultaat van deze reviews. Je kunt nu aangeven of je een bijlage wel of niet mee wil sturen met de gemaakte factuur.

scheiding-interne-externe-bijlagen.png

Inmiddels zijn we zover dat we een eerste versie van iDebiteuren CMD-CIN op 01-DEC-2021 opleveren

De deelnemende gemeenten beginnen dan met testen. Voor de iFinanciën app verwachten we in januari 2022 de eerste versie gereed te hebben.

Interesse in de mogelijkheden van deze nieuwe Workflow Verkoopfacturen (iDebiteuren)?

Neem dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens.

Deel via:

‘Ik wil investeren in gezamenlijke uitdagingen.’

Elias Tsouvelekidis, Product Owner Functioneel
pinkroccade_Elias_Tsouvelekidis_013_AS-extra-kl.png