Direct naar de content
icon search white
22 juni 2021 - Nieuws

Stapsgewijs naar efficiënt en een zo volledig mogelijk gebruik van iBurgerzaken

Bijna alle functionaliteit voor de afdeling Burgerzaken zit in onze applicatie iBurgerzaken. Echter, sommige beheer taken worden momenteel nog uitgevoegd in de zoek- en raadpleegmodule Cipers/IZRM. Met een stapsgewijze overgang naar de nieuwe werkwijze binnen iBurgerzaken zet je als gemeente de stap naar sneller, efficiënter en makkelijker werken. Dit biedt niet alleen voordelen aan de ambtenaren- maar zeker ook aan de burgerkant. Lees er in dit artikel meer over en maak zelf ook de switch.  

Klaar voor de toekomst 

iBurgerzaken is continue in ontwikkeling en is daarmee klaar voor de toekomst met meer mogelijkheden voor doorontwikkeling en innovatie. Het zorgt ervoor dat je sneller, eenvoudiger en efficiënter je werk kan doen. Digitale dienstverlening staat binnen iBurgerzaken centraal, het stimuleert selfservice: door de invoering van selfservice biedt je gemak aan de inwoners van jouw gemeente. Diverse gemeenten hebben in de praktijk bewezen hoe goed selfservice werkt. Zij behalen met een goed beleid en inzet van de juiste middelen, selfservicepercentages van meer dan 90%. Ook op het gebied van dossiervorming ben je door het gebruik van iBurgerzaken completer, je verbeterd daarmee niet alleen je dienstverlening maar verhoogt tegelijk de kwaliteit van gegevensverwerking.  

Stapsgewijs naar een nieuwe werkwijze

Om de overgang van de oude naar de nieuwe werkwijze zo vloeiend mogelijk te laten verlopen is vertrouwen krijgen in het systeem én intern draagvlak essentieel. De consultants van PinkRoccade Publiekszaken helpen je hier graag bij, door samen te kijken hoe we jullie kunnen ondersteunen op dit gebied. We laten je graag de voordelen zien van de nieuwe werkwijze! We hebben hieronder alvast een lijstje samengesteld met processen waarbij jij de switch van oud naar nieuw kan maken:

  • Van variabele uitvoer/selecties naar iNzicht burgerzaken
  • Van Kofax/Smartdocuments naar iDocumentcreatie
  • Van BAG GBA koppelvlak naar iVerblijfsobject (Extra)
  • iBijhouding: correcties & actualiseringen in iBurgerzaken
  • VOG aanvragen via iBurgerzaken
  • Printen persoonslijst uit iBurgerzaken
  • Raadplegen in iBurgerzaken (of via iRaadplegen of via ‘groene knop’)
  • Protocollering in iBurgerzaken

Wij doen de pitch, maak jij de switch?

Tom Krijnen, consultant Publiekszaken

‘Houd onze nieuwsbrief in de gaten, de komende tijd laten onze consultants via korte filmpjes zien hoe jouw gemeente stappen kan zetten op dit gebied. Ook delen we praktijkervaringen van gemeenten die deze stappen al gezet hebben. Met deze pitch maak jij gemakkelijk de switch!’


Neem gerust contact op

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Tom Krijnen via: Tom.Krijnen@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Problemen oplossen en gemeenten verder helpen is wat ik het liefste doe.’

Tom Krijnen, Consultant
Tom Krijnen.png