Direct naar de content
icon search white
24 februari 2020 - Nieuws

Schoon je systeem op na de accountantscontrole

Binnenkort zijn de jaarrekeningen opgesteld en is de accountant klaar met de controles. Dat betekent dat het een ideaal moment is om na te gaan denken over het opschonen van de applicaties CiVision Middelen en CiVision Innen.

CiVision Middelen

Een grote hoeveelheid gegevens in de operationele database kan leiden tot een gebrek aan opslagruimte en/of een slechte performance van de applicatie. De gearchiveerde gegevens verdwijnen uit de operationele database maar zijn nog steeds vanuit de applicaties benaderbaar en beschikbaar voor analyses.

Raadpleegfuncties worden gepresenteerd met enkel de actuele gegevens waardoor de informatie overzichtelijker wordt en mutaties eenvoudig te raadplegen zijn voor de medewerkers. Dit levert dus een tijdbesparing op omdat er minder informatie getoond hoeft te worden.

Het archiveren schoont niet alleen de database op en verbetert daarmee de performance van het systeem. Het wordt hiermee ook mogelijk om gegevens na het verstrijken van de bewaartermijn, zoals die in de archiefwet is genoemd, te verwijderen uit de database.

Om CiVision Middelen in de toekomst ook opgeschoond te houden is er de mogelijkheid om dit in een abonnementsvorm af te nemen. Hierbij wordt er iedere 2 jaar gearchiveerd waardoor de voordelen behouden blijven.
Bij archiveren worden de volgende punten opgeschoond:

  • Workflow gegevens tot een op te geven boekingsdatum;
  • Alle boekingsdocumenten tot een op te geven boekingsdatum;
  • Factuurdocumenten tot op een op te geven boekingsdatum;
  • Controllingdocumenten tot een op te geven boekingsdatum.

CiVision Innen

Archiveren in CiVision Innen kan al veel langer, maar nu is er de aanvullende mogelijkheid om zakenpartners te ontdubbelen. Dit is een optionele voorbereidende handeling die je kunt laten uitvoeren door een consultant. Hierbij voegen we meerdere zakenpartners samen tot één aan de hand van een was-wordt lijst. De overbodige zakenpartners kunnen daarna tijdens het archiveren ook meegenomen worden waardoor de resultaten van het archiveren nog groter zijn. 

Neem gerust contact met mij op

Als je hier meer over wilt weten of interesse hebt. Neem dan contact met me op via onderstaande gegevens.

Deel via: