Direct naar de content
icon search white
15 juni 2018 - Nieuws

PinkRoccade zet handtekening onder initiatief Kennisplatform API's

‘Naar een overheidsbrede API strategie’

Vanuit het Kennisplatform is het Manifest 'Naar een overheidsbrede API strategie' opgesteld. Deze ondertekenden wij afgelopen 12 juni. Hiermee bevestigen wij het belang van eenduidige en eenvoudig toepasbare koppelingen tussen applicaties. We werken mee aan de ontwikkeling en implementatie van deze koppelvlakken.

Kennisplatform API's

Het Kennisplatform stelde een speciaal Manifest op: ‘Naar een overheidsbrede API strategie’. Hierin staat dat de initiatiefnemers samenwerken en kennis delen bij het ontwikkelen van overheidsbrede API’s. Deze API’s versterken interoperabiliteit, kwaliteit en bruikbaarheid van applicatiekoppelingen.

We ondertekenen!

Op 12 juni ondertekende Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken, dit Manifest namens PinkRoccade Local Government. Hiermee bevestigen wij het belang van eenduidige en eenvoudig toepasbare koppelingen tussen applicaties. We werken aan de ontwikkeling en implementatie van deze koppelvlakken. We nodigen gemeenten uit deel te nemen aan dit initiatief! Dit kan je doen door te bepalen welke API’s binnen jouw gemeente het meest belangrijk zijn om digitale dienstverlening weer een stap verder te brengen.

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png