Direct naar de content
icon search white
24 september 2018 - Nieuws

PinkRoccade Ruimte & Omgeving Regiosessie Zuid

14 juni 2018 vond de eerste regiosessie van regio zuid plaats. De deelnemers vonden het een succes. Joep van den Beuken (Beleidsmedewerker Belastingen en WOZ, gemeente Bladel), voorzitter van regio zuid, deelt graag zijn ervaring over deze eerste regiosessie.

Ervaring regiosessie
Joep: ‘Ik wil graag weten wat er speelt bij andere gemeenten. Om daar zelf van te kunnen leren of andere gemeenten te kunnen helpen’. Voordat Joep bij de gemeente Bladel werkte heeft hij altijd met Centric applicaties gewerkt, de applicaties van PinkRoccade zijn nieuw voor hem. ‘Je komt iedere keer dingen tegen waarvan je denkt, hé, dat kunnen wij als gemeente ook doen’, aldus Joep. Door een regiosessie en het contact met de andere gemeenten, leer je het systeem, en de mogelijkheden die het systeem biedt, steeds beter kennen geeft hij aan. Het belangrijkste aan de regiosessie vind Joep de kennisdeling tussen gemeenten en het leren van elkaar. Zo geeft hij aan: ‘Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden als andere gemeenten al ervaring hebben op een bepaald gebied’.

Wat heeft de regiosessie jou concreet opgeleverd?
Mede door deze regiosessie heeft de gemeente Bladel besloten om in 2019 terug te gaan naar één gecombineerde aanslag per jaar waarin de WOZ-beschikking, de OZB, de BIZ en het vastrecht afvalstoffen- en rioolheffing zijn meegenomen. De diftar 2019 gaan zij achteraf opleggen samen met de gecombineerde aanslag voor 2020 op één biljet. Het voordeel hiervan is dat er maar één invorderingstraject is, los van de kleinere kohieren die in het loop van het jaar nog worden opgelegd.

Een tip van Joep
Wij hebben Joep gevraagd welke tip hij zou geven aan andere gemeenten, daarop gaf hij aan ‘Zoek elkaar op en deel de aanwezige kennis’. Hopelijk gaan jullie dit ook doen naar aanleiding van de regiosessies. Het eerste contact met gemeenten uit de eigen regio is per slot van rekening al gelegd.

Een tip van PinkRoccade Ruimte & Omgeving (R&O)
Een tip namens PinkRoccade R&O aan de deelnemers van de regiosessies: Neem agendapunten mee als deelnemer zodat jullie met elkaar een succes kunnen maken van de regiosessie. Wij hebben gemerkt dat er een groot verschil zit in regiosessies mét agendapunten en zonder agendapunten. Regiosessies mét agendapunten zijn effectiever en er vindt meer interactie en discussie plaats tussen de deelnemers. Juist daarvoor is een regiosessie bedoeld. Wij faciliteren de regiosessies voor jullie om van elkaar te leren en best practices uit te wisselen. Samen komen we verder. Om de sessies zinvol te maken is jullie input vooraf noodzakelijk. Van iedere deelnemer ontvangen we graag vooraf agendapunten.

Meer informatie over de regiosessies?
Zou je graag meer informatie willen over de regiosessie? Mail dan naar prlg.regiosessies@pinkroccade.nl wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

 

Deel via: