Direct naar de content
icon search white
22 januari 2020 - Nieuws

PinkRoccade en Factuurportal gaan samenwerking aan

PinkRoccade Financiën & Services en Factuurportal zijn een samenwerking aangegaan op gebied van geautomatiseerde verwerking van PDF facturen. Met behulp van Factuurportal wordt het mogelijk om PDF facturen die per e-mail binnenkomen als XML bericht door te sturen naar de Workflow Inkoopfacturen in CiVision Middelen.

Facturen komen op verschillende manieren binnen
Momenteel komen facturen bij jouw gemeente op veel verschillende manieren binnen. We zien de meeste facturen binnen komen per e-mail, gevolgd door de papieren factuurstroom en sinds kort de e-facturen. Met e-facturen kun je de mooiste stappen zetten in volledige automatisering van het facturatieproces, maar in de tussentijd zal je ook de stroom PDF facturen zoveel mogelijk willen automatiseren.

PDF facturen geautomatiseerd inlezen
Door Factuurportal in te zetten naast bijvoorbeeld Cliq als oplossing om e-facturen in te lezen, kun je nu ook PDF facturen geautomatiseerd inlezen. Met behulp van Factuurportal wordt het mogelijk om PDF facturen die per e-mail binnenkomen als XML bericht door te sturen naar de Workflow Inkoopfacturen in CiVision Middelen. Op die manier komen je PDF facturen op dezelfde wijze als een e-factuur in de Workflow inkoopfacturen terecht.

De voordelen 
Voordeel van Factuurportal daarbij is dat spookfacturen, dubbele facturen en malware in PDF facturen worden afgevangen. De op de PDF factuur aanwezige factuurvelden worden herkend en uitgelezen en omgezet naar een XML bericht. Dit bericht wordt vervolgens automatisch ingelezen, waardoor je op de crediteurenadministratie de factuur zeer snel kunt verwerken. Omdat het originele factuurdocument tezamen met de bijlagen wordt meegenomen in de boeking, is ook de fiscale bewaarplicht geborgd.

Neem gerust contact met ons op
Als je meer informatie wenst te ontvangen. Neem hiervoor contact op met Dennis Hoolwerf, Accountmanager via: Dennis.Hoolwerf@PinkRoccade.nl of 06-29528841.

Deel via:

‘Ik vind het belangrijk dat je ons als klant weet te vinden. Voor een goed gesprek, het uitwisselen van visies en natuurlijk ook voor vragen.’

Lotte Derkse, Sales Manager Financiën & Services
pinkroccade_Lotte_Derkse_189_AS.png