Direct naar de content
icon search white
16 september 2019 - Nieuws

Nieuwe user interface CiVision Samenlevingszaken

We starten dit jaar met een project om de user experience voor de gebruikers van CiVision Samenlevingszaken te verbeteren. Dit doen we samen met 6 gemeenten. De 1e stap is gezet: het vergroten van de schermen Werkvoorraad, Mijn klanten en Mijn documenten. Zo krijg jij meer informatie over het werkproces, de klant en het document.

iSamenleving & iParticipatie gingen ons voor

De user interface van CiVision Samenlevingszaken veranderde in al die tijd bijna niet. Die van andere applicaties wel. Inmiddels laten we met iSamenleving en iParticipatie zien hoe een moderne user interface en user experience eruit ziet. 

Verbetering user experience

We werden geïnspireerd door deze nieuwe producten. We starten dit jaar met een project om de user experience van de gebruikers van CiVision Samenlevingszaken te verbeteren. Dit doen we samen met jou. Samen met 6 gemeenten inventariseren wij de wensen voor de user interface. Maar ook de user experience. We kijken goed wat we binnen het huidige concept van CiVision Samenlevingszaken willen verbeteren en behouden. 

Grote schermen en look & feel

De term ‘grotere schermen’ gebruiken we als kapstok. Met een verbeterde schermindeling bieden wij meer informatie aan die je nodig hebt. Ook kijken we naar de kleurstelling en de lettertypen om het pakket een moderne look and feel te geven. Met als uitgangspunt: de gebruiker heeft geen cursus nodig om het systeem te blijven gebruiken. Herkenbaarheid staat voorop!

Wat hebben we al

De 1e stap die we zetten is het vergroten van de schermen Werkvoorraad, Mijn klanten en Mijn documenten. Zo krijg jij meer informatie over het werkproces, de klant en het document.

Wat is de planning?

We houden de vaart erin! Deze maand gaan we de nieuwe schermen installeren bij de 1e gemeente. De andere gemeenten van de co-creatie groep mogen dan feedback geven. We zijn heel benieuwd. De volgende stap is een 2e co-creatiesessie organiseren. Samen kijken we naar functionele aanpassingen die zorgen voor een verbeterde user experience. Houd onze nieuwsbrief in de gaten. Hierin houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Deel via: