Direct naar de content
icon search white
11 februari 2021 - Nieuws

Nieuwe mogelijkheden voor meer inzicht uit financiële data

Door technologische ontwikkelingen, verdere digitalisering en uitgebreide integratiemogelijkheden is er steeds meer data aanwezig in alle applicaties. Tegelijkertijd zien we dat bedrijfsvoeringsprocessen steeds complexer worden. Om dan grip te krijgen en houden is er allereerst inzicht nodig. We zien bij gemeenten duidelijk de behoefte om hier met onze applicaties de juiste tools voor te bieden. Ook in het financieel domein. We zijn met dit vraagstuk aan de slag gegaan om gemeenten hier optimaal in te faciliteren. Daarbij kijken we naar mogelijkheden binnen én buiten de financiële applicatie. Zo werken wij aan de nieuwe ontwikkelingen iRapportage en iNzicht Financiën.

iRapportage wordt dé rapportenbouwer in iFinanciën

Het doel van iRapportage is dat je met een reeks standaardoverzichten met gemak zelf allerlei rapporten bouwt. Je maakt een selectie, voegt kolommen aan je output toe en kiest een lay-out. Je voegt daarbij vervolgens een visueel element, zoals een diagram of grafiek, toe en slaat je overzicht eenvoudig op als tegel in de iFinanciën Launchpad.

Doordat de module iRapportage volledig geïntegreerd is in iFinanciën kan je vanuit de overzichten eenvoudig doorspringen naar bijvoorbeeld een onderliggend boekingsdocument of crediteuren stamgegevens. Met de S/4HANA technologie verschijnt de output steeds real time en zeer snel op je scherm. Of je nou duizenden records bevraagt of 1 detailgegeven.

Wil jij iRapportage in cocreatie mee realiseren?

In een online sessie met verschillende gemeenten hebben we bepaald welke standaardoverzichten gewenst zijn. De top 5 wordt tijdens het eerstvolgende gebruikersplatform op 25 februari vastgesteld en zal onderdeel worden van iRapportage.

Hierna willen we graag met een vijftal gemeenten in cocreatie overgaan tot realisatie van deze mooie oplossing. Heb jij hier interesse in of wil je meer informatie? Laat het me dan weten via julius.haagh@pinkroccade.nl.

iNzicht Financiën combineert financiële data met data uit andere domeinen

Met iNzicht Financiën exporteer je alle relevante financiële data naar iNzicht. iNzicht is een digitaal informatieplatform waar beleidsrelevante management- en stuurinformatie is op te roepen vanuit verschillende domeinen.

Door jouw financiële data in iNzicht te combineren met data uit andere domeinen krijg je een breder en beter beeld van wat er speelt binnen jouw gemeente. Doordat je in iNzicht zelf dashboards kan bouwen, creëer je optimaal inzicht.

Meer weten over iRapportage, iNzicht Financiën of de combinatie van deze 2 oplossingen?

Neem contact met me op via onderstaande contactgegevens. Ik vertel je graag meer.

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png