Direct naar de content
icon search white
12 juni 2020 - Nieuws

Jobport, gemeente Pijnacker-Nootdorp & PinkRoccade Samenlevingszaken helpen Tozo-ondernemers

Ondernemers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp die de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) gebruiken, krijgen hier nog iets gratis bij: het gebruik van de Jobport app. Hiermee kunnen ze makkelijk vacatures en opdrachten vinden. Deze geste komt voort uit een samenwerking van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Jobport en PinkRoccade Samenlevingszaken.

Het is druk op de afdelingen Werk en Inkomen van gemeenten. Het aantal uitkeringsaanvragen is door de coronacrisis enorm gestegen en veel ondernemers vragen de Tozo aan. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp waren dat er van begin maart tot eind mei maar liefst 500. Met de Tozo kunnen gemeenten zelfstandig ondernemers een uitkering levensonderhoud en of bedrijfskrediet verstrekken. Iets wat een hoop ondernemers in deze coronatijd helaas nodig hebben. Samenlevingszaken ondersteunt gemeenten bij die inkomensverwerking. Gemeente Pijnacker-Nootdorp kijkt verder dan alleen financiële steun. Wethouder Van de Gevel besloot de ondernemers ook gratis toegang tot Jobport aan te bieden. Hiermee kunnen ze nieuwe opdrachten of eventueel ander regulier werk vinden. Jobport biedt de app aan. 

Sneller werk met Jobport
Een van de beweegredenen voor gemeente Pijnacker-Nootdorp om Jobport aan te bieden is dat consulenten Werk en Inkomen het nu ontzettend druk hebben met de aanvragen voor de Tozo. Voor ondersteuning in perspectief op werk door consulenten is weinig ruimte. Consulent Marco Peper bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp omarmde digitale dienstverlening al heel snel en is dan ook het vaste aanspreekpunt voor vragen van ondernemers. Hij biedt zo veel ondernemers meer perspectief. Met de Jobport app wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondernemers die het zwaar hebben uitzicht geven op werk. Dat vergroot niet alleen uitstroom maar voorkomt ook verdere uitkeringsverstrekking. Veel ondernemers hebben al gebruik gemaakt van de applicatie en zijn enthousiast. Het gebruik ervan is geheel vrijblijvend.

Hard geraakte sectoren

Volgens het UWV zijn vooral werknemers en ondernemers in de horeca, cultuur, sport en recreatie en sierteelt en luchtvaart geraakt. Voor mensen die in branches werken die langdurig en hard geraakt worden, kan het zijn dat ze in hun eigen sector heel moeilijk nieuw werk vinden. Zij kunnen overwegen uit te wijken naar een andere sector. In tijden van economische onzekerheid is het geen onbekend verschijnsel dat mensen werk zoeken en vinden met een zekerder toekomstperspectief. Ook kijken wat de mogelijkheden zijn buiten je bestaande baan is iets wat de ondernemers en uitkeringsgerechtigden kunnen doen met de Jobport app.

Nu deze digitale aanpak succesvol verloopt, zijn er plannen om iedereen die een uitkering aanvraagt te bieden wat Tozo-aanvragers nu krijgen. Dit is een gedeelde droom en visie van Jobport, Samenlevingszaken en gemeente Pijnacker-Nootdorp: een integraal Burgerportaal voor het sociaal domein met digitale dienstverlening op maat voor alle doelgroepen.

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen bij Pijnacker-Nootdorp? Of naar wat Jobport kan betekenen voor jouw gemeente? Neem dan contact met ons op.

Artikel door: Jobport

Deel via:

‘Met Common Ground bouwen we samen het informatielandschap van de toekomst!’

Julian Cissen, Developer zaakgericht werken
PinkRoccade Samenlevingszaken - Julian_Cissen