Direct naar de content
icon search white
15 december 2021 - Nieuws

Je weet voortaan zeker dat je het juiste correspondentieadres gebruikt

Je bent administratief medewerker en je baalt. Je gegevens zijn niet betrouwbaar. De adressen van je contactpersoon wijken af per systeem. Omdat ze allebei een andere bron gebruiken, staat in CiVision Innen een ander correspondentieadres dan in CiVision Belastingen.

Dit behoort tot de verleden tijd!

Maak gebruik van de transactie Correspondentieadressen Zakenpartners en Subjecten. Ontwikkeld voor een grotere betrouwbaarheid van je administratie. In 1 oogopslag zie je of een adres het juiste is.

Je krijgt de transactie van ons als eindejaarscadeautje.

De bronnen voor CiVision Innen en CiVision belastingen zijn verschillend
CiVision Belastingen (CBL) legt naam- en adresgegevens van belastingdebiteuren vast t.b.v. de aanslagoplegging, CiVision Innen (CIN) doet ditzelfde t.b.v. de inning en invordering. CBL gebruikt hiervoor subjecten, CIN zakenpartners. CiVision Belastingen en CiVision Innen hebben dus gescheiden administraties voor hun naam- en adresgegevens van belastingdebiteuren.

De MakelaarsSuite synchroniseert een aantal gegevens door de juiste bron aan te wijzen
Door een koppeling met MakelaarSuite kunnen gegevens gesynchroniseerd worden. CBL en CIN zullen dan allebei de naam- en adresgegevens uit een bronapplicatie overnemen (zoals de Bevolkingsapplicatie voor personen of het Handelsregister voor niet-natuurlijke personen).

De bron voor het juiste correspondentieadres is niet vanzelfsprekend
Bij correspondentieadressen is het niet zo duidelijk. Hier is niet altijd een bronapplicatie aan te wijzen. Vaak is het wel gewenst om in CiVision Innen hetzelfde correspondentieadres te gebruiken als in CiVision Belastingen.

Met de nieuwe transactie krijg je inzicht in de bronnen van correspondentieadressen
Om correspondentieadressen van zakenpartners in CiVision Innen te kunnen vergelijken met de correspondentieadressen zoals deze bij de subjecten in CiVision Belastingen staan, is de transactie Correspondentieadressen Zakenpartners en Subjecten ontwikkeld.

In 1 oogopslag zie je of de adressen bij de verschillende bronnen overeenkomen
De transactie/CIVIN/CAZPSUB geeft een overzicht van de (verschillen in) correspondentieadressen van zakenpartners en subjecten. Je kunt ervoor kiezen om alleen correspondentieadressen te zien waar een verschil is of om alle correspondentieadressen getoond te krijgen.

Afwijkende correspondentieadressen worden gemarkeerd
Deze transactie maakt alleen een overzicht en corrigeert niets.
Alleen als het correspondentieadres afwijkend is, wordt dit als afwijkend gemarkeerd. Verschillen in opgemaakte naam en 'per adres' (ofwel 'ter attentie van') worden niet meegenomen bij het bepalen van een afwijkend adres.

Je weet zeker dat je het juiste adres gebruikt

  • Het overzicht geeft duidelijk inzicht in afwijkingen in het correspondentieadres.
  • Aan de hand van deze gegevens kun je bepalen of er een correctie bij de zakenpartner of het subject nodig is.
  • De standaard lay-out biedt een overzichtelijke rapportage. Je kunt gemakkelijk een eigen lay-out toevoegen met extra velden.
  • Je kunt adressen die afwijken, aanpassen in de bron

Je krijgt deze transactie van ons cadeau
Applicatiebeheerders en eindgebruikers gaven aan dat ze hierop vastliepen. Ons team is aan de slag gegaan om deze oplossing te ontwikkelen. Omdat er niks fijner is dan geven, krijg je deze transactie van ons cadeau.

Op TOPdesk vind je de werkinstructie
Ontdek meer over dit overzicht in de werkinstructie Correspondentieadressen Zakenpartners en Subjecten. Je vindt dit op TOPdesk.

Neem gerust contact op met onze consultant Erik Wesseling als je vragen hebt
Mail hem op erik.wesseling@pinkroccade.nl of bel hem op 06 5063 2840.

 

Deel via: