Direct naar de content
3 september 2020 - Nieuws

Inzicht in jouw cashflow en liquiditeitsprognose met Cash Management in CiVision Middelen

Binnen CiVision Middelen is de nieuwe functionaliteit Cash Management beschikbaar. Met Cash Management is het mogelijk om cashflows te tonen en het verloop van die cashflows te voorspellen.

De cashflow tonen met de liquiditeitspositie

Met de liquiditeitspositie worden de huidige saldi van je bank, kasrekeningen en betalingen onderweg/incasso onderweg van de bijbehorende grootboekrekeningen geïllustreerd. Ook worden de planposten hiervan, de handmatig opgevoerde geplande bank/kasmutaties, gerapporteerd.

De cashflow voorspellen met de liquiditeitsprognose

Met de liquiditeitsprognose worden bewegingen op subadministratierekeningen voor zowel crediteuren als debiteuren op de middellange termijn geïllustreerd. Daarnaast worden planposten getoond, zoals:

  • Verwachte rijksbijdragen
  • Geplande salarisbetalingen aan personeel
  • Verwachte ontvangsten van subsidies
  • Verwachte uitbetalingen van subsidies

Een voorbeeldverslag met zowel de liquiditeitspositie als de liquiditeitsprognose

Op onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een verslag met zowel de liquiditeitspositie (de regel met banken) en de liquiditeitsprognose (de overige regels). In dit overzicht staan de delta’s met de bedragen in euro’s en op dag niveau. Het is ook mogelijk dit op maand- en weekniveau te tonen.

voorbeeldverslag-liquiditeitspositie-liquiditeitsprognose.png

Cash Management is onderdeel van onze standaard CiVision Middelen oplossing en dient alleen geïmplementeerd te worden

Je hoeft hiervoor dus geen module/licentie aan te schaffen. Je hebt wel een consultant nodig om de inrichting te realiseren en uitleg te krijgen over de nieuwe functionaliteit.

Inmiddels hebben we al twee gemeente benaderd om de nieuwe functionaliteit te implementeren en feedback te geven.

Heb jij ook interesse in Cash Management of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Dennis.Hoolwerf@pinkroccade.nl.

Deel via:

‘Ik ben pas tevreden als onze relaties weten wat we voor elkaar kunnen betekenen. Doe wat je zegt, zeg wat je doet en blijf in alle gevallen communiceren met elkaar.’

Dennis Hoolwerf, Accountmanager Financiën & Services
Pink_Roccade_Dennis_Hoolwerf_1466 21.png