Direct naar de content
icon search white
10 oktober 2017 - Nieuws

Inspiratiedag Zaakgericht werken

Op maandag 18 september vond de jaarlijkse inspiratiedag Zaakgericht werken plaats bij Wehkamp. De inspiratiedag heeft als thema “leren van de oplossingen van anderen” in een inspirerende omgeving. Dit jaar was het de beurt aan gemeente Bergen op Zoom. Bergen op Zoom heeft in de praktijk bewezen dat het mogelijk is om de gemeentelijke dienstverlening aanzienlijk te moderniseren en tegelijk flink te besparen.

Unit PinkRoccade Proces & Services

Tijdens de kick-off neemt Jouke Schrover (Product manager Zaakgericht werken) de deelnemers mee over de plannen voor 2018. Speerpunt voor 2018 is focus op zaakgericht werken waarbij met een eigen unit PinkRoccade Proces & Services.

Wehkamp als leerschool

Ton Koopman, hoofd bedrijfsbureau Wehkamp, nam de groep mee in de historie van Wehkamp. Wehkamp is van gidsbestellingen naar een volledig e-commerce bedrijf gegaan met een geautomatiseerd distributiecentrum. Op deze manier bedient Wehkamp hun klanten volledig digitaal.

Na de uitleg nam Ton vervolgens de groep mee voor een rondleiding door het distributiecentrum van Wehkamp; het grootste e-commerce distributiecentrum ter wereld (53.000m2) waar dagelijks ruim 180.000 items worden verstuurd.

Paulo Chinoque nam vervolgens het woord met een inspirerend verhaal over Lean management. Bij Lean management worden de menselijke capaciteiten binnen een organisatie op een slimme manier ingezet tijdens het proces om zoveel mogelijk waarde te creëren voor de klant. Wehkamp heeft dit ingebracht door de medewerkers in alle processen mee te nemen en eigenaarschap te creëren.

Gehele proces digitaal

Na de netwerklunch was het podium voor gemeente Bergen op Zoom. Carla Lambregts, organisatieadviseur, en Peter van den Endert, manager Informatievoorziening & Processen, gaven een presentatie over de aanpak en achtergrond van het project dienstverlening. Gemeente Bergen op Zoom heeft het hele proces gedigitaliseerd volgens het ‘click-call-face’ principe. Uitgangspunt één toegangspunt voor de burger. Bergen op Zoom neemt de groep mee in de transitie die de gemeente heeft doorgemaakt inclusief alle organisatorische uitdagingen. Belangrijk onderdeel van de transitie is sturen op gegevens. Hiervoor heeft Bergen op Zoom een datawarehouse ontworpen, waarmee sturing gegeven door middel van uitgebreide rapportages.

Na de presentatie van Bergen op Zoom ging de groep met een goed gevoel naar huis.

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png