Direct naar de content
icon search white
10 mei 2019 - Nieuws

In control met Verplichtingenbeheer

Wist je dat je makkelijk inzichtelijk krijgt welke verplichtingen je bent aangegaan vanuit de Wmo en de Jeugdwet? Je maakt dit inzichtelijk voor het lopende boekjaar en voor de jaren daarna. Hiermee krijg je antwoord op vragen als: Is het budget voor dit jaar al bijna op? Wat zijn mijn openstaande verplichtingen voor volgend jaar? Met de module Verplichtingenbeheer bied je het gemeentebestuur en het management steeds een actueel inzicht.

Als gemeente ga je verschillende financiële verplichtingen aan. Je maakt afspraken met zorgaanbieders, leveranciers en wijst zorg toe aan cliënten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het budget. Je wilt op elk moment inzage in de verplichtingen die je bent aangegaan. Maar ook in de uitgaven die je in het lopende boekjaar hebt gedaan ten opzichte van de budgetten. Zo weet je precies hoe je er financieel voor staat.

Hoe helpt de module Verplichtingenbeheer je hierbij?

Verplichtingenbeheer ondersteunt je hierbij. Het helpt je om de verplichtingen per klant te registreren en de uitputting inzichtelijk te maken. Zo ben je altijd in control.

Dit kan je met verplichtingenbeheer

Op klantniveau en per voorziening verplichtingen vastleggen & raadplegen.
Op basis van de zorgomvang en de tariefafspraken met de zorgaanbieder berekent CiVision Samenlevingszaken automatisch de verplichtingen. Dit bereken je per kalenderjaar. Daarnaast bereken je de totale verplichting.

Jaarafsluiting per voorziening.
Je krijgt op gemeente- en voorzieningenniveau inzage in:
 - Welke verplichtingen je bent aangegaan;
 - Wat je hebt gedeclareerd;
 - Wat er is betaald;
 - Wat de nog openstaande verplichtingen zijn.

• Aan het gemeentebestuur en het management inzage geven in de aangegane verplichtingen.
De verplichtingen worden gejournaliseerd voor de gemeentelijke financiële verantwoording. De verplichtingen en bestedingen gebruik je in de periodieke managementrapportages.

Contractafspraken per zorgaanbieder vastleggen.
De vastgelegde afspraken bij je zorgaanbieders gebruik je bij het controleren van de declaraties en facturen. Denk hierbij aan controle op ontvangen retourbericht zorgtoewijzing, start- en stopbericht, variabele betaalmomenten, tarieven per resultaatgebied en intensiteitstrede, etc.

Inlezen en omzetten voorzieningen.
Tarieven en zorgaanbieders wisselen periodiek. Daardoor voer je de aanpassingen ook in CiVision Samenlevingszaken door.

Grootste voordeel

Dit is nu een handmatige actie die vaak meer tijd kost dan je dacht. Gelukkig verloopt dat vanaf nu volledig automatisch. Met de opties ‘Inlezen Voorzieningen’ en ‘Omzetten Voorzieningen’ regel je het in een handomdraai.

Klinkt dit interessant?

Wil je ook al jouw verplichtingen in kaart krijgen? Neem dan contact op met Linda Verkooijen. Zij helpt je graag verder!

Deel via: