Direct naar de content
icon search white
9 juni 2020 - Nieuws

Het is bijna zover! De upgrade naar de Ruimte & Omgeving Suite versie 5.0 komt eraan

Vanaf augustus 2020 installeren wij de Ruimte & Omgeving Suite 5.0 bij onze klanten. In deze release zijn niet alleen functionele wijzigingen verwerkt. Ook technische verbeteringen van onderdelen die daarmee te maken hebben. Dit is nodig om onder andere de beveiliging up-to-date te houden. Een belangrijke upgrade dus. Met de nodige extra’s.  

De Ruimte & Omgeving Suite 5.0 betekent voor jou een upgrade naar nieuwe functionaliteiten
Naast een weergave in 3D is de geometriekaart tot 300% sneller te laden. Ook heb je voortaan de mogelijkheid om de werkvoorraad te plotten en clusteren op de kaart. Tot slot is de Ruimte & Omgeving Suite uitgebreid met de module iBezwaar. Door de technische aanpassingen zorgen we ook voor meer consistentie en hogere betrouwbaarheid.

Met de aanpassingen zijn we klaar voor de toekomst
Veiligheid en kwaliteit van onze producten vinden we natuurlijk erg belangrijk. Daarom brengen we 1 of 2x per jaar een nieuwe release uit. Met deze nieuwe versie werk jij niet alleen veiliger, maar ook sneller. Ook zetten we een grote stap om nog makkelijker met de applicatie te werken. 

Een gecontroleerde manier van upgraden is noodzakelijk
Wij voeren regelmatig upgrades uit. Daarmee garanderen wij de werking van de Suite en de ondersteuning van de opvolgende releases. Je ontvangt hiervoor binnenkort een aanvullende dienstverleningsovereenkomst.
De kosten bedragen € 3.500,- exclusief btw.

Met een overstap naar de cloud bespaar je kosten voor het uitvoeren van upgrades
Bij de overgang naar de Ruimte & Omgeving Suite 5.0 behaal je meer voordeel door ook over te stappen naar de cloud. Een overzicht van alle voordelen van de cloud lees je in onze factsheet. Én door nu de overstap te maken naar de cloud bespaar je de aanvullende offerte voor de upgrade zoals beschreven in de vorige alinea. Dit bedrag wissel je direct in op de transitiekosten naar hosting. Ook in de toekomst vallen de upgrades onder je hosting-contract. Én heb je de auto-update module? Dat bedrag wisselen wij ook in op de jaarlijkse kosten! Kortom, de stap naar de cloud is nog nooit zo dichtbij geweest. Dit aanbod is alleen geldig als je de opdracht voor 1 augustus 2020 aan ons verstrekt.

Met de uitlevering van de Ruimte & Omgeving Suite 5.0 vervalt ondersteuning op versie 4
De nieuwe versie is inmiddels intern uitgeleverd. Na intensief doortesten leveren wij de nieuwe versie uit aan onze gebruikers. Een installatievereiste is het Linux platform. Ook is versie 4.14 de laatste versie die uitgebracht wordt op de 4.X releases. Dit betekent dat toekomstige verbeteringen dan alleen nog op versie 5 uitgebracht worden. Dat betekent dat we op dat moment stoppen met de ondersteuning op versie 4. 

Tot slot nog even de 3 typen releases op een rij
De versienummering van de Ruimte & Omgeving Suite kent een vast nummerpatroon, weergegeven als X.Y.Z (bijvoorbeeld 4.1.1). Bij de Y- en de Z-releases voeren wij aanpassingen door in de interne configuratie en de uitrol van nieuwe functionaliteiten. Maar ook stabiliteits- en performance verbeteringen. De gemeente beslist om deze updates zelf te installeren of dit uitbesteden aan ons via de ‘auto-update module’. De stepping stone-release, de X-release, bevat veranderingen aan de architectuur en externe configuratie-aanpassingen. Of de introductie van nieuwe functionaliteiten en modules.

Neem gerust contact op met ons
Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Daphne Suijkerbuijk via prlg.ROsales@pinkroccade.nl of via 06-12173141.

Deel via: