Direct naar de content
icon search white
22 januari 2020 - Nieuws

HANA cloud tijdelijke testomgeving beschikbaar

De vraag wordt steeds groter vanuit de gemeente om een separate testomgeving te gebruiken. Dit kan zijn door uiteenlopende redenen: testen van nieuwe functionaliteiten, installatie van de SPL-set, testen van de workflow, maar ook de BIG adviseert de gemeente om hierin te voorzien.

Iedere gemeente heeft haar eigen ideeën en processen over het gebruik van een testomgeving. We zijn daarom met een aantal gemeenten in gesprek gegaan om te bekijken hoe we samen in deze behoefte kunnen voorzien. Al snel werd duidelijk dat de kosten voor een volledige permanente testomgeving bijna net zo hoog zijn als een productieomgeving in hosting. Daarnaast weegt het niet op tegen het aantal keer van gebruik. Hierdoor zagen sommige gemeenten de migratie naar de cloud als een belemmering. En dat is uiteraard niet de bedoeling! 

Aanvraag en beschikbaarheid testomgeving
Vanaf 2020 hebben we daarom de mogelijkheid gecreëerd om gebruik te maken van een tijdelijke testomgeving in de cloud op HANA. Dit betekent dat je minimaal 3x één week de beschikking hebt over een testomgeving op het moment dat je daar als gemeente behoefte aan hebt. Als je tijdens het testen erachter komt dat dit niet voldoende is, kun je dit aangeven en zorgen we ervoor dat deze periode gewoon met een week verlengd zal worden. 

Database refresh
Indien gewenst kan er ook tijdens het aanvragen van deze testomgeving een data refresh worden geregeld, zodat je binnen een paar uur weer beschikking hebt over de meest recente data in de testomgeving. Er zal ook worden gezorgd door het SAP Expertise Team van PinkRoccade dat de server zal worden voorzien van de SPL-set of laatste CiVision release en patches. Verder bestaat ook de mogelijkheid om interne/externe koppelingen aan de SAP omgeving te hangen. Denk hierbij aan de makelaar of een contentserver.

Financieel aantrekkelijker
Financieel betekent dit voor de gemeente dat het financieel een stuk goedkoper is dan wanneer er een permanente testomgeving wordt neergezet als deze dan ook maar een paar keer jaar wordt gebruikt. Het omslag punt is wanneer de testomgeving meer dan 6x per jaar (1 week) wordt gebruikt. Dan volstaat een permanente testomgeving beter.

Neem gerust contact met ons op
Als je hier meer over wilt weten of nog ideeën/tips met ons wilt delen om de testomgeving nog beter te laten aansluiten op jouw wensen! Neem hiervoor contact op met Jeroen Geurts via: Jeroen.Geurts@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Ik vind het belangrijk dat je ons als klant weet te vinden. Voor een goed gesprek, het uitwisselen van visies en natuurlijk ook voor vragen.’

Lotte Derkse, Sales Manager Financiën & Services
pinkroccade_Lotte_Derkse_189_AS.png