Direct naar de content
icon search white
7 december 2017 - Nieuws

Gemeente Tholen koploper met e-factureren

Gemeente Tholen was één van de eerste gemeenten die live waren met e-factureren. Wij vroegen hen wat daarvoor de drijfveer was: ‘E-factureren is een toekomstgerichte oplossing waarmee een vereenvoudiging van de processen te realiseren is’, zegt Arjan Moerland, leidinggevende cluster financiën en belastingen bij gemeente Tholen.

Arjan Moerland, leidinggevende cluster financiën en belastingen bij gemeente Tholen

‘Er hangt daarnaast een wettelijke verplichting aan vast, maar wij zien geen reden om tot die tijd te wachten.’

E-factureren past in het plaatje
Gemeente Tholen is binnen hun organisatie bezig met de Lean-methodiek, waarbij maximale waarde voor de klant gerealiseerd wordt met zo min mogelijk verspilling. ‘E-factureren past prima in dat plaatje’, geeft Arjan Moerland aan, ‘het is een stukje vereenvoudiging van de factuurafhandeling en past daarom goed bij de brede visie van de gemeente. Het grote voordeel van e-factureren voor gemeente Tholen is dan ook de tijdwinst en het efficiencyvoordeel.’ Dit wilde gemeente Tholen direct meepakken.

Wat staat er nog meer op de agenda..
‘De functionaliteit is gereed en de connectiviteit met het Simplerinvoicing netwerk is gemaakt. De grootste uitdaging ligt met name aan de leverancierskant. We willen hen nu motiveren om ons e-facturen te gaan sturen’, zegt Arjan Moerland. ‘Daarnaast zijn we nu aan het kijken of we in de Planning & Control cyclus nog een verbeterslag kunnen maken.’

Wat is e-factureren?
Elektronisch factureren (e-factureren) is het digitaal versturen en automatisch verwerken van een factuur. Het levert tijd op omdat automatische verwerking fouten vermindert. Het is de vervolgstap op het ontvangen en verwerken van gescande facturen of facturen per PDF. E-factureren heeft als doel de huidige verwerking van facturen te automatiseren en het verwerkingsproces te optimaliseren conform afgesproken standaarden.

Deel via: